Mlakar in Lesjak ob koncu sezone zapuščata Celjane


Po koncu sezone 2017 / 2018 bosta Rokometaša Celja zapustila dva rokometaša, ki sta bila vzgojena v mestu ob Savinji. Urban Lesjak se seli k letošnjemu presenečenju nemške Bundeslige, Hannovru, medtem ko se Žiga Mlakar seli k evroligašu, poljski Wisli Plock.

Slovenska reprezentanta Urban Lesjak in Žiga Mlakar bosta s sezono 2018/2019 postala nova član nemškega Hannovra, oziroma poljske Wisle Plock.

Gre za ključna člena letošnje celjske ekipe in igralca, ki sta bila vzgojena v Celju. Urban Lesjak je bil član RK Celje Pivovarna Laško od leta 2003, ko je prvič nastopil za mlajše dečke, za člansko ekipo pa je nastopal od leta 2010 dalje in je do danes zbral 353 nastopov, na katerih je kot vratar dosegel tudi 13 zadetkov.

Tudi Žiga Mlakar je prvič za mlajše dečke nastopil v letu 2003 in enako kot Lesjak, za člansko ekipo debitiral leta 2010, se vmes za eno sezono preselil tudi v Maribor, sicer pa v dresu Celja Pivovarne Laško zbral 257 nastopov, na katerih je dosegel 776 zadetkov, letos pa je bil do poškodbe roke celo prvi strelec lige prvakov.

pralnica-celje-polsi-klik