Mlakarjevih 14 ni bilo dovolj za danski stroj


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v drugem krogu Velux EHF Lige prvakov izgubili na severu Danske. Za dva zadetka je bil boljši domači Aalborg, tekmo pa je močno zaznamoval Žiga Mlakar, ki je dosegel kar 14 zadetkov, kar je novi rekord celjskih igralcev na tekmah lige prvakov.

Celjski rokometaši so odlično začeli srečanje na severu Danske. Čeprav so v prvem delu igre kar štirikrat igrali z igralcem manj, so prvi dve kazni obrnili celo sebi v prid. Zelo hitro so povedli s 3:6, zadetke so dosegali tudi v času, ko sta bila izključena Suholežnik in Marguč, najučinkovitejši pa je bil Žiga Mlakar, ki je v prvem polčasu dosegel 6 zadetkov, vseh šest že v uvodnih 15 minutah tekme. Slednjo je odlično odprl tudi Lesjak (7 obramb ob polčasu), a podobno kot Mlakar, je tudi on šest obramb dosegel v prvi četrtini tekme, nato pa podobno kot soigralci, popustil v igri. Po vodstvu s 4:8, so domači zahtevali minuto odmora, tej pa sta sledili zaporedni izključitvi Suholežnika ter Mačkovška in Aalborg se je vrnil v igro. Najprej znižal, nato pa s hitrimi protinapadi, kar je sicer značilna igra tudi Celja, kaznoval vsako napako pivovarjev v napadu, izenačil na 11, tudi po minuti odmora Branka Tamšeta pa nadaljeval z dobro igro. Do polčasa, oz. 28. minute, so si tako priigrali dva zadetka prednosti, v zadnjih dveh minutah prvega dela pa je dobrih dva tisoč gledalcev videlo številne napake na obeh straneh, tako da je ostalo 15:13 za domače.

Drugi polčas se je začel zelo podobno kot prvi. Pivovarji so z delnim rezultatom 0:3 ponovno prešli v vodstvo. Žal tega niso držali dolgo, z napakami v napadu so dovolili domačinom, da je hitro ponovno povedel. Žal tudi igra v obrambi ni bila na nivoju, ki bi ustavljal hitro dansko igro, ko pa so rumeno modri zadeli, so zadetek prejeli še preden so se vrnili v obrambo. S takšno igro po navadi Celjani kaznujejo tekmece, danes pa so s takšno igro Danci kaznovali goste in nekajkrat povedli za tri. Na srečo tudi igra domačih ni bila brez napak, tako da so celjski rokometaši vseeno ostajali na razliki, ki jim je še dovoljevala boj za končno zmago. V zadnjih 10 minut tekme so gostje vstopili z zadetkom zaostanka, nato pa šele v tretje izkoristili priložnost in dobrih šest minut do konca izenačili. To je uspelo Suholežniku, ki pa je nato takoj v obrambi in zadetku domačih, prejel tretjo izključitev in moral z rdečim kartonom na tribuno. Aalborg je to kaznoval, kljub že 13. zadetku fantastičnega Mlakarja, so domači izkoristili igralca več ter napaki Celja v napadu pretvorili v dva zadetka prednosti, kar se je zdelo, da je za zadnji dve minuti tekme preveč in da bo zmaga ostala na Danskem.

Aalborg Handbold : RK Celje Pivovarna Laško32:30 (15:13)

Aalborg: Pedersen 4 obrambe, Aggefors 5 obramb; Smarason 2, Larsen P.W. 8, Barthold 1, Larsen M., Hessellund, Hald Jensen 1, Jensen M.S. 2, Jensen A.H. 3/1, Ellebaek 4, Jotić, Atlason, Pedersen 6, Antonsen, Juul-Lassen 5/1; trener Aron Kristjansson

Izključitve: 6 min, 7-metrovke: 3/5

RK Celje Pivovarna LaškoLesjak 11/1 obramb, Panjtar; Vujović, Jurečič, Malus, Razgor, Suholežnik 1, Marguč 4/2, Mitrović 3, Kodrin 4, Makuc, Anić, Dujshebaev, Mačkovšek 3, Mlakar 14, Bećiri 1; trener Branko Tamše

Izključitve: 12 min, rdeči karton: Suholežnik 3 x 2 min (54.’), 7-metrovke: 2/2

Naslednjo soboto v Celje prihajajo Kielce, kjer bodo pivovarji poizkušali doseči podobno presenečenje kot lani, ko so v Zlatorogu zmagali.