Na Lopati proslavili olimpijski kolajni Tine Trstenjak in Ane Velenšek (foto, video)


Celjske judoiste je pozdravilo veliko zvestih navijačev.
Celjske judoiste je pozdravilo veliko zvestih navijačev.

Včeraj zvečer je na Lopati pri Celju potekal velik sprejem za naši olimpijki Tino Trstenjak in Ano Velenšek, ki sta se z olimpijskih igrah v Rio de Janieru vrnili z zlato in bronasto medaljo.

Tina Trstenjak je bila najboljša v kategoriji do 63 kilogramov, kjer si je priborila zlato kolajno, Ana Velenšek pa se je kljub poškodbi zavihtela na tretje mesto v kategoriji do 78 kilogramov. Tako se je celjski judo že četrtič zapored vrnil z olimpijskih iger z medaljo.

Po tem, ko je Urška Žolnir v Atenah prejela bronasto medaljo in kasneje še zlato v Londonu, je v Pekingu zlato kolajno osvojila tudi Lucija Polavder. V Rio de Janieru sta tokrat zablesteli še varovanki Marjana Fabjana in se vrnili z dvema medaljama.

Marjan Fabjan na romanje na Brezje

Za presenečenje in zabavo so poskrbeli Modrijani.
Za presenečenje in zabavo so poskrbeli Modrijani.
Ana Velenšek, Marjan Fabjan in Tina Trstenjak.
Ana Velenšek, Marjan Fabjan in Tina Trstenjak.

Judoistki Z’Dežele Sankakuja je na sprejemu pozdravilo več tisoč navijačev, ki so navdušenje izkazali tudi njunemu trenerju Marjanu Fabjanu. Sam je izrazil veliko zadovoljstvo ob uspehih svojih judoistk in napovedal, da bo realiziral svoje besede, izrečene v Riu, in se peš odpravil na romanje na Brezje.

Hudomušno je dejal, da je v olimpijski vasi tri dni razmišljal samo o tem, kako bo to izpeljal, po čemer so med navijači, zbranimi na Lopati, zabučali vzkliki “Fabi! Fabi! Fabi!

Ano Velenšek čaka v četrtek pregled

Ana Velenšek še ni uspela strniti vseh vtisov z olimpijskih iger, saj je dan pred sprejemom šele prispela. Povedala je, da je njeno desno koleno v precej slabem stanju, zaradi česar jo v četrtek čaka pregled. Bolečine ob zmagi sprva sploh ni občutila, se je pa pojavila pol ure kasneje in jo prisilila k počitku. Je pa ravno zaradi tega bronasta kolajna zares trdo in zasluženo prigarana.

Zlata Tina spravila navijače na noge

Ko je med navijače prispela tudi Tina Trstenjak, so po vsej Lopati zadoneli vzkliki “Tina! Tina! Tina!” Komentirala je, da na samih igrah ni občutila nobenega pritiska, saj se je res koncentrirala na borbe in zgolj na svojo tekmo, ki ji je prinesla tudi zlato odličje. “S trenerjem sva naredila dobro taktiko in na koncu se je vse dobro izšlo,” je za konec dodala naša zlata olimpijka, ki se je vsem navijačem iz srca zahvalila za podporo.

Vzdušje ob sprejemu je tako bilo odlično, za kar so dodatno poskrbeli še Modrijani, ki so prišli zabavati navijače. Slednji so se skupaj z našimi izjemnimi olimpijci lahko še dolgo zabavali.

[simpleviewer width=100% height=700 id=1017]

intrade-polsi-klik2