Naj športnika Celja za leto 2012 sta judoista Roki Drakšič in Urška Žolnir (foto)


Sinoči so v Narodnem domu v Celju slovesno podelili priznanja in nagrade najuspešnejšim celjskim športnikom za leto 2012. Največ točk sta dobila judoista Judo kluba Z dežele Sankaku Urška Žolnir in Roki Drakšič. Naj žensko ekipa sestavlja Kegljaški kluba Lanteks Celje, naj moška ekipa pa je postal Rokometni klub Celje Pivovarna Laško.

Med posameznicami je največ, kar 198 točk dobila judoistka Urška Žolnir, dobitnica zlate medalje na olimpijskih igrah v Londonu, športnica Slovenije za leto 2012 in Slovenka leta. V moški konkurenci je slavil njen klubski kolega Roki Drakšič (176 točk), ki je med drugim osvojil 1. mesto na turnirju Challenge – Tyumen v Rusiji in bronasto medaljo na evropskem prvenstvu v Čeljabinsku.

Najboljša ženska ekipa leta 2012 je postala ekipa Kegljaškega kluba Lanteks Celje (51 točk). Dekleta so državne prvakinje, osvojile so 1. mesto v evropski ligi, prve so bile tudi na svetovnem ekipnem klubskem  pokalu.

Najboljša moška ekipa je postal Rokometni klub Celje Pivovarna Laško (59 točk). Člani ekipe so pokalni prvaki Slovenije za sezono 2011/2012, znova so tudi udeleženci evropske lige prvakov.

Na sinočnji slovesnosti so sicer podelili tudi priznanja najboljšim mladim športnikom in članom, pa priznanja za posebne športne uspehe in priznanja za strokovno delo v lanskem letu.

Posebna priznanja Fabjanu, Žolnirjevi in Iveziču

Posebno priznanje Športne zveze Celje so dobili Marijan Fabjan – trener zlate olimpijke Urške Žolnir, Urška Žolnir ter Slavko Ivezič – trener slovenske mladinske rokometne reprezentance, ki je na evropskem prvenstvu v Turčiji osvojila bronasto odličje.

Z zlatimi plaketami za življenjsko delo so bili nagrajeni Milan Mulej za 45 let strokovnega dela v Aero klubu letalska šola Celje, Vili Šuster za 45 let aktivnega dela v košarki, Rudi Rovan za 45 let aktivnega dela v športnem društvu Gaberj in Bogdan Povalej za 40 let aktivnega dela v Športni zvezi Celje.

Slovesno podelitev priznanj je pospremil tudi bogat glasbeni program. Za dobro vzdušje je poskrbela odlična pianistka iz Južne Anglije Lucienne Lončnina, športniki so z veseljem spoznali pevski duet Clea&Kim, žensko publiko pa je navdušil Izolan Rudi Bučar.

Utrinke iz sinočnje slovesne podelitve priznanj in nagrad si lahko ogledate v naši bogati fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=310]

t: Špela Kumer, foto: Damir Mrkonjić