Namesto Zarabca k pivovarjem igralec, ki so ga želeli že pred leti


V članski ekipi Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško bo v naslednji sezoni nastopal srbski organizator igre, Luka Mitrović, ki je v minuli sezoni nastopal za velenjsko Gorenje. 

30-letni Mitrović je srednji zunanji igralec, ki je pred prihodom v Slovenijo nastopal za norveški Elverum, s katerim je igral tudi v ligi prvakov in bil njegov drugi strelec, v sezoni 2015/16 pa je bil tudi najboljši igralec norveškega prvenstva. Kariero je začel v srbskem Šabcu.

Občasni srbski reprezentant je v Velenju preživel eno sezono, kjer je skupaj dosegel 106 zadetkov in je bil eden izmed boljših strelcev te ekipe. Celjski klub je z njim sklenil pogodbo za eno sezono.

Branko Tamše: »Luka Mitrović je bil za nas zanimiv že nekaj sezon nazaj, takrat, ko smo nato pripeljali Miho Zarabca. Vemo, da je pustil izjemno dober pečat na Danskem in na Norveškem ter da lahko igra na več položajih v napadu, zelo uporaben pa je tudi v obrambi.

Gre za igralca, ki je v najboljših letih, a ima že zelo veliko izkušenj, z reprezentanco Srbije je osvojil srebrno medaljo. Mislim, da je on v tem trenutku v vseh pogledih optimalna rešitev za nas, saj nam bo prinesel dodatno mero izkušenosti ter znanja, da ne govorim o njegovi želji ter volji, ki sta zelo veliki in verjamem, da bo to pokazal na igrišču.

To pomeni, da se bo na sredini priključil Jaki Malusu, medtem, ko se bo David Razgor preselil na krilni položaj, a bo še vedno tisti naš vsestranski igralec in adut, ki ga lahko uporabimo na več položajih.«

carraro-fest-2017-polsi-klik