Neptunovci osvajali zlate medalje na treh mitingih zadnjega vikenda


Zadnji konec tedna so se starejši plavalci Neptuna odpravili kar na tri različna tekmovanja. Iz vseh so se domov vrnili z odličji.
 
Prvega skupnega odprtega prvenstva Hrvaške in Slovenije so se udeležile plavalke Pia, Aja Emma in Anemari. V treh dneh prvenstva, ki je potekalo na najlepšem bazenskem kompleksu Kantrida na Reki, so za Neptun v konkurenci najboljših plavalcev Hrvaške in Slovenije priplavale odlične rezultate.

Anemari Košak je postala absolutna prvakinja Slovenije na 50 m hrbtno in 100 m hrbtno, na 50 m delfin in 50 m prosto pa je bila druga.

Pia Popovič se je z odličnim plavanjem uvrstila v veliki finale na 200 m hrbtno, Aja Emma Wesenschegg pa je se je uvrstila v finale na 400 m prosto z osebnim rekordom, v finalu je plavala tudi na 50 m prosto, osebni rekord pa je priplavala tudi na 800 m prosto.
 
plavanje_gorica_junij_201710. primorskega pokala Goriška so se udeležili Iza, Jan in Oskar iz 2. ekipe
 
Skupno je nastopilo 311 plavalcev iz 18 klubov iz Slovenije in Italije. Iza Vodenik je pometla s konkurenco in na 50 m prsno, 50 m prosto, 50 m delfin in 100 m prsno osvojila skupaj 4 zlate medalje. Njen brat Jan Vodenik pa je na 50 m prsno osvoji srebrno medaljo. Oskar Pirc Kolar pa je z veliko željo in borbenostjo izboljšal kar nekaj osebnih rekordov.
 
plavanje_veterani_2017Tekmovali so tudi veterani Neptuna
 

V Ljubljani je potekala nočna tekma, ki jo je v okviru projekta Swim to live 2017 organiziralo Športno društvo Riba Ljubljana, udeležila sta se je dva veterana Neptuna.

KATEGORIJA 25-29: Julija Košak 1. mesto na 50 m prosto, 1. mesto na 50 m hrbtno. 

KATEGORIJA 70-74: Janez Goršič 1. mesto na 50 m prosto
sola-voznje-polsi-klik