Nogomet: delitev točk z ekipo Kopra


Vir: Prva liga - uradna spletna stran
Vir: Prva liga – uradna spletna stran

V soboto, 26. septembra so rumeno-modri na domači Areni Petrol gostili ekipo nogometnega kluba Luka Koper. Tik pred iztekom igralnega časa so si domači priborili zasluženo točko. Za izenačenje na 1:1 je zadel E. Đurković. V 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije bodo Celjani gostovali pri ekipi Gorice, tekma bo 3. oktobra ob 16:oo uri. 

V uvod tekme so bolje stopili gostujoči nogometaši in si prvo priložnost priigrali že v 8. minuti. Sledila je terenska premoč domačih, poizkušali so Soria, Firer in Miškić, vendar noben strel ni zatresel mreže gostujočega vratarja. V 26. minuti je nevarno poizkusil Firer, vendar ni bil natančen. Sledil je protinapad, ki so ga izvedli nogometaši Luke Koper, po strelu Štulca nekoliko slabše posredoval domači vratar Kotnik in gostje so se veselili minimalne prednosti, ki so jo tudi ohranili do konca prvega polčasa.

Začetek drugega polčasa je bil podoben kot prvi, najprej so bili nevarnejši gostje, nato pa so s streli poizkušali tudi domači. Tik pred iztekom igralnega časa je s strelom iz dvajsetih metrov za veselje Celjanov poskrbel Enisa Đurković, ki je rezultat izenačil in domačim prinesel več kot zasluženo točk.

Rezultat

NK CELJE – FC LUKA KOPER 1:1 (0:1)

Postava NK CELJE:

Kotnik, Kous, Krajcer, Soria (86′ Sunny), Vidmajer, Miškić, Klapan (44′ Đurkovič), Vrhovec, Firer (57′ Spremo), De Sousa, Ahmedi.

aV