Nogomet: Nova zmaga rumeno-modrih in s tem rekordni izkupiček točk v Prvi ligi Telekom Slovenije


NK-CeljeV sobotnem obračunu so celjski nogometaši po pravi drami na Areni Petrol prišli do nove zmage in tako novih točk na prvenstveni lestvici. Z rezultatom 3:2 so premagali ekipo iz Radomelj. Za zmago rumeno-modrih je dva zadetka prispeval Verbič, enega pa je dodal še Miškić. V 34. krogu bodo Celjani gostovali v Ljubljani pri Olimpiji. Tekma bo 16. maja ob 16:00 uri.

Potek srečanja…

Srečanje so dobro otvorili celjski nogometaši, ki so si v 10. minuti priigrali prvo priložnost, po podaji Vidmajerja je poizkušal Bajde. Nekaj minut kasneje je poizkusil še Lendrić. Prvi zadetek na tekmi smo dočakali v 21. minuti, ko je bil s strelom z razdalje uspešen Verbič. Do konca prvega polčasa je sledila še priložnost Verbiča, Bajdeta in strel gostujočega igralca Balkovca, ki pa ni ogrozil vrat celjskega vratarja Kotnika.

Tudi v drugem polčasu so bolje začeli domači, ki so bili nevarni preko Miškića in Lendrića. Gostje so v 53. minuti preko Barukčiča zadeli in izenačili rezultat na 1:1. Že nekaj trenutkov kasneje je zopet z odlično potezo zadel Verbič in domačim prinesel vnovično prednost. Ob prekinitvi so Celjani zaradi trenutka nezbranosti prejeli nov zadetek, za ekipo iz Radomelj je ponovno zadel Barukčič. Do konca srečanja smo lahko spremljali še nekaj lepih priložnosti, končni rezultat pa je po podaji Šporna postavil Miškić in Celjani so z novimi tremi točkami poskrbeli za izboljšanje rekordnega izkupička točk v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Vir: NK Celje - uradna spletna stran
Vir: NK Celje – uradna spletna stran

Rezultat

NK CELJE – NK RADOMLJE 3:2 (1:0)

Postava NK Celje

Kotnik, Jakolić (87′ Gobec), T. Klemenčič, Soria, Vidmajer, Jugović, Miškić, Bajde (56′ Jeslinek), Verbič, Sunny, Lendrić (60′ Šporn). Trener Simon Rožman.

*

*

Nogometni klub Šampion Celje je v teh dneh praznoval 20. obletnico svojega obstoja. Na domačem igrišču so tako organizirali mednarodni turnir selekcij 2002 in mlajših. Na turnirju so nastopale povabljene ekipe: ASD Donatello – ITALIJA, HNK Rijeka – HRVAŠKA, NK DOMŽALE, NK MARIBOR in NK ŠAMPION.

Vir: Šampion Celje - uradna spletna stran
Vir: Šampion Celje – uradna spletna stran

aV