Rumeno-modri na gostovanju izgubili v izdihljajih tekme


NK Celje, slika je simbolna
NK Celje, slika je simbolna

V Celjskem nogometnem taboru še vedno vlada zatišje, ko gre za delitev točk na prvenstveni lestvici. Rumeno – modri so včeraj, 23. septembra odigrali tekmo 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije in v zadnjih minutah srečanja izgubili na gostovanju v Novem mestu. Celjane v 12. krogu čaka srečanje na domači Areni Petrol, na gostovanje prihaja Luka Koper. Tekma bo 26.9 ob 16:00. 

Rezultat

NK KRKA – NK CELJE 1:0 (0:0)

Postava NK CELJE:

Kotnik, Kous, Krajcer, Soria, Vidmajer, Klapan, Vrhovec, Ahmedi, Firer, De Sousa, Đurković (82′ Spremo). Trener: Iztok Kapušin.

Celjski nogometaši so srečanje odprli odlično. Vrstile so se lepe priložnosti, prva v 8. minuti ko je bil nenatančen Firer, nekaj minut kasneje pa še Ahmedi, katerega strel je obranil domači vratar. Sledila je ponovna priložnost Firerja ter v 31. minuti še en neuspel poskus Celjanov. Pred koncem prvega polčasa je nevarno poizkusil Ahmedi, vendar se je prvih 45. minut tekme končalo brez videnega zadetka.

V drugem polčasu sta poizkušali obe ekipi, vendar se tako mreža domačinov, kot tudi mreža gostujočih nogometašev ni zatresla. V 94. minuti je sledil šok za Celjane, ko je bil za ekipo iz Novega mesta po izvajanju prostega strela uspešen Perić. Perić se je med strelom sicer znašel v prepovedanem položaju, sledil je posvet sodnikov, ki pa so se na koncu odločili, da zadetek le priznajo. Celjani se tako z grenkim priokusom vračajo z gostovanja, brez novih točk in ostajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvica.

NK Krka - NK Celje (Vir: NK CELJE)
NK Krka – NK Celje (Vir: NK CELJE)

aV