Nov državni rekord neptunovca Sebastjana Juga, rekordna tudi štafeta v Novem Sadu


V soboto sta se 2. in 3. ekipa Plavalnega kluba Neptun Celje udeležili 26. Miklavževga mitinga v Ljubljani. Tekme se je skupaj udeležilo 462 plavalcev iz enega hrvaskega, enega srbskega ter 23 slovenskih klubov.

V Neptunovi odpravi so bili: Filip Bratina, Jakob Brodej, Sebastjan Jug, Nik Kočevar, Arne Kovačič, Gašper in Julijan Pevec, Tim Vasle, Domen Vihernik, Eva Cvibošek, Staša Jezovšek Špiljar, Laura Knez, Špela Oblak, Izabela Pakiž Rumpf, Tia Perc, Iza Slivnikar Ocvirk, Neža Videnšek, Jakob Lesjak, Pia Krajinović, Vid Čujež, Aljoša Vihernik, Nika Alagić, Tian Zupanič, Luka Štrukelj, Hanna Naya Hušić, Vid in Metod Recko Sternad ter Gaja Plevnik Ivanuša.

plavanje_neptun_ljubljana_november_2017_sebastjan_jugNajbolj so izstopali medalisti:

Sebastjan Jug nov nosilec državnega rekorda na 50 m prosto s časom 26,78 v kategoriji mlajših dečkov, dosegel pa je še 1. mesto na 100 m prosto in 100 m hrbtno, 2. mesto na 50 m delfin in 100 m mešano,

Izabela Pakiž Rumpf, 3. mesto na 100 m hrbtno,

Julijan Pevec
, 2. mesto na 100 m hrbtno in 100 m mešano in

Filip Bratina
, 3. mesto na 100 m hrbtno.

Finalnih nastopov na 100 m mešano so se veselili Jakob, Filip, Gašper, Izabela, Sebastjan in Julijan. Slednja sta si priplavala 2. mesto.

§ §

plavanje_novi_sad_rekordna_stafeta_november_2017Na odprtem prvenstvu Srbije v Novem Sadu je 10 plavalcev iz 1. ekipe modrih.

Prvenstvo se zaključuje danes zvečer, obeta pa se jim še nekaj finalnih nastopov.

Že v petek so kadetinje v postavi Aja Emma Wesenschegg, Iza Vodenik, Saška Podpečan in Hana Podbregar postavile nov državni rekord na 4 x 50 m prosto in zasedle 3. mesto v absolutni konkurenci.

S tem so popravile 14 dni star lasten državni rekord, ki so ga zadnjič odplavale v Celju na 32. pokalu mesta Celje.

Mitja Ručigaj