PSG proti Celjanom obakrat boljši v končnici polčasov


Celjski rokometaši so nocojšnjo tekmo v Parizu bili “rozometaši“, saj so v znak podpore kampanji združenja za boj proti raku dojk, tekmo odigrala v športni opremi s prevladujočim rožnatim odtenkom.

V zasedbi Branka Tamšeta je manjkal poškodovani Borut Mačkovšek, kljub temu pa so bili njegovi varovanci proti najbogatejši ekipi v ligi prvakov dolgo enakovredni.

Celjani so začeli obetavno in povedli z 1:4, s tremi goli pa so preko Jake Malusa v 12. minuti vodili s 5:8. Isti igralec je v 19. minuti zadel za 10:12, potem pa je sledila serija Parižanov, ki so v 28. minuti povedli za štiri gole, kolikor je bila tudi razlika ob polčasu.

V 42. minuti so pivovarji prišli na gol zaostanka, kar jim je kasneje uspelo še trikrat, nazadnje v 52. minuti. Podobno kot v prvem polčasu so tudi tokrat francoski prvaki “stisnili” in naredili razliko in si zagotovili zmago še pred iztekom igralnega časa. Pri gostih je bil z 10 goli najuspešnejši Žiga Mlakar, trenutno drugi strelec v ligi prvakov.

Po štirih tekmah v ligi prvakov Celjani z eno zmago delijo 6. do 8. mesto v skupini B.

Paris Saint-Germain Handball : RK Celje Pivovarna Laško 32:27 (18:14)

Paris SGH: Corrales 13 obramb, Omeyer 1/1 obramb; Gensheimer 7/2, Mollgaard, Stepančić 1, Sagosen 6, Kounkoud 4, Damjanović, Remili 2, Abalo 3, Karabatić L. 1, Hansen 4/1, Narcisse, Nielsen, Karabatić N. 4, Nahi 1, trener: Zvonimir Serdarušić

Izključitve: 8 min, 7-metrovke: 3/3

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak 8 obramb, Panjtar; Vujović, Jurečič, Malus 2, Razgor, Suholežnik, Marguč 4/1, Mitrović, Kodrin 2, Makuc, Anić 3/1, Dujšebaev 3, Mlakar 10, Bećiri 3, Ocvirk; trener Branko Tamše

Izključitve: 8 min, 7-metrovke: 2/3

Celjane naslednja preizkušnja v Velux EHF Ligi prvakov čaka v soboto, ko bo v Zlatorogu gostoval beloruski Meškov Brest, ki je pred kratkim slavil v Zlatorogu v SEHA ligi. Tekma bo v soboto, 14. oktobra, ob 19.00.