Rokometaše Celja zapušča še eden od nosilcev


Celjski rokometni kolektiv bo po koncu aktualne sezone, v kateri sta preostali še dve koli končnice državnega prvenstva, zapustil še en igralec. Po Blažu Jancu, Mihi Zarabcu in Luki Žvižeju bo pivovarje zapustil še Vid Poteko, ki bo okrepil beloruski Meškov, s katerim je sklenil triletno pogodbo. 

Namesto njega na mesto krožnega napadalca v Celje prihaja 29-letni Igor Anić, ki je s Francijo osvojil naslov evropskega in svetovnega prvaka, s Kielom pa naslov evropskega klubskega prvaka.

Znova neznana vsota prestopa

Poteko je bil član RK Celje Pivovarna Laško je bil od leta 2003, ko je prvič nastopil za mlajše dečke, za člansko ekipo pa je nastopal od leta 2010 neprej in je do danes zbral 289 nastopov (14. mesto na letvici nastopov za Celje), na katerih je dosegel 414 zadetkov. 

Pri celjskem klubu so se pohvalili, da so v letu dni uspeli v ligo prvakov plasirati še četrtega igralca, a so znova “pozabili” na navedbo vsote, ki jo bodo za to prejeli …

Prihaja ugledno ime

Nadomestilo za Poteka je priznani francoski igralec, sicer rojen v Mostarju, ki ima s francosko reprezentanco tako naslov svetovnega prvaka (Katar 2015), kot evropskega prvaka (Danska 2014), sicer pa je nastopal za celo vrsto priznanih klubov, kot so Montpellier, Kiel, Gummersbach in Nantes. S Kielom je leta 2010 postal tudi evropski prvak. Trenutno je član francoskega prvoligaša Sarana, ki se bori za obstanek, Igor Anić pa je 14. strelec francoskega prvenstva s 107 zadetki, s 74,31 % realizacijo pa je celo drugi najučinkovitejši igralec med najboljšimi strelci. Celje je z njim podpisalo dveletni dogovor.

*foto: Gregor Katič

sola-voznje-polsi-klik