Rokometaši Celja preko Vujovićevega Kopra v finale pokala


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se danes v polfinalu zaključnega turnirja Pokala Slovenije pomerili z RD Koper 2013, ki jih vodi slovenski selektor Veselin Vujović.

Celjski rokometaši so slavili z 29:27 in se bodo jutri s Krko, ki je visoko premagala domači Ormož, pomerili za svoj sedmi zaporedni naslov pokalnih zmagovalcev.

Po izenačenih prvih minutah, so Celjani prevzeli pobudo. S trdno obrambo in odličnim Lesjakom, ki je v uvodu med drugim branil tudi oba strela s sedmih metrov, so povedli s 3:6 in trenerja Kopra, Veselina Vujovića, prisilili v minuto odmora. Po odmoru so Koprčani zaigrali bolje in vzpostavili ravnotežje. Kljub vseskozi tesnemu izidu so Celjani nadzirali tekmo in na odmor odšli z dvema goloma prednosti.

Koprčani so z visokim tempom nadaljevali tudi na uvodu drugega polčasa, vendar so Celjani še siloviteje odgovorili in v naslednjih minutah prišli do vodstva s petimi goli razlike, 15:20.

Po visokem vodstvu so Celjski igralci brez večjih težav nadzirali potek tekme. Po zadetku Grošlja so povedli s šestimi zadetki prednosti (20:26) in bolj ali manj odločili končnega zmagovalca.

Koper je sicer do konca tekme uspel priti do zgolj dveh golov zaostanka vendar jim je za kaj več zmanjkalo časa. Celjani so se tako zanesljivo uvrstili v jutrišnji finale, kjer jih čaka novomeška Krka.

RD Koper 2013 : RK Celje Pivovarna Laško    27:29 (13:15)

Športna dvorana Ljutomer, 350 gledalcev, sodnika: Sok, Lah

RD Koper: Kocijančič 5 obramb, Postogna 2 obrambi; Breznikar, Dolenc, Vlah 6, Krečič 4, Matijaševič, Poklar 2, Moljk 1, Rapotec 2, Smolnik, Sokolič 1, Marič 2, Sever 1, Planinc 3/1, Bratkovič 5/2, trener: Veselin Vujović

Izključitve: 10 min; 7-metrovke: 3/5

RK Celje Pivovarna LaškoLesjak 13/2 obramb, 1 zadetek, Panjtar, Dobaj; Vujović, Jurečič, Malus 2, Razgor 8/4, Suholežnik, Marguč 1, Grošelj 5, Žabič, Makuc 1, Anić 1, Dujshebaev 1, Mačkovšek 5, Mlakar 4; trener Branko Tamše

Izključitve: 6 min; 7-metrovke: 4/5