Rokometašice zadovoljne z opravljenim


Pri celjskem ženskem rokometnem kolektivu so s preteklo sezono dokaj zadovolj, o razlogih pa v naslednjih vrsticah, ki jih je pripravil “tiskovni” predstavnik ŽRK Z’dežele, Alen Hodžić.

rokomet_zenske_celje_maj_2018“V članski konkurenci smo po lanskoletnem srebru v pokalu in bronu v državnem prvenstvu, letos osvojili dve tretji mesti. Priigrali smo si nastop v Evropi, kjer bomo po sezoni 2005/06 v prihodnji sezoni znova zastopali Slovenijo.

V člansko reprezentančno orbito smo ob Lari Hrnčič izstrelili Katarino Regner, Sanjo Vrček in Jasmino Pišek. V selektorjevo oko je v dobri sezoni prav gotovo padlo še katero od preostalih deklet Z’dežele.

V skupino, ki se je v končnici borila za naslov državnega prvaka, sta se uvrstili tudi mladinska in kadetska selekcija Z’dežele, ki sta na koncu osvojili 4. mesti. Naš podmladek se je v primerjavi s prejšnjim letom še povečal, kar pomeni da smo pred nevarnostmi z ulice obvarovali še več otrok kot lani.

odbojka_na_mivki_levec_2018Prav tako smo korak naprej naredili tudi v organizacijskem smislu. V naši režiji so v Zlatorogu in Golovcu potekali vsi trije domači dvoboji ženske rokometne reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, v katerih se je naša reprezentanca preko Češke, Islandije in Danske uvrstila na prvenstvo stare celine, ki ga bo decembra gostila Francija.”

Vse selekcije so se v četrtek zbrale na zaključnem pikniku v Levcu, kjer so se, kot je razvidno iz slik udejstvovale tudi v odbojki na mivki in posladkale s torto, ki jo je razrezala kapetanka članic Katarina Regner.