Še en talent v Celju vsaj do 2020.


Pri Rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško so podaljšali sodelovanje z enim izmed najbolj talentiranih srednjih zunanjih igralcev v Evropi, mladim slovenskim reprezentantom, Domnom Makucem, ki pri 17 letih letos prvič nastopa kot del članske ekipe.

Domen je s svojimi predstavami nase že nekajkrat opozoril vso Evropo, ki je še posebej pozorna nanj postala pred časom, ko je kot prvi “milenijec” dosegel zadetek v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Makuc bo po novi pogodbi v Celju nastopal vsaj do leta 2020.

Makuc je v sezoni 2014/15 prestopil v Celje Pivovarno Laško, takrat sicer v selekcijo starejših dečkov, a takoj začel s preskokom v višje selekcije.

Za člansko je prvič nastopil v sezoni 2015/16 in sicer na pokalni tekmi prav proti svoji nekdanji ekipi Jadran Hrpelje-Kozina. Makuc, za katerega Branko Tamše pravi, da hitro vpija nasvete in je inteligenten, marljiv ter ima odlične motorične sposobnosti, je nekaj nastopov za prvo ekipo Celja zabeležil tudi v pretekli sezoni, ko se je veselil tudi naslova državnih prvakov, od te sezone pa je stalni član prvega moštva in je do danes na 19 nastopih dosegel 12 zadetkov.