Še ne nekdanji trener NK Celje s hudimi obtožbami, pri NKC se branijo


Članska ekipa Nogometnega kluba Celje danes začenja s pripravami na novo sezono, ki se bo začela 22. julija. Zapleti s trenerjem Igorjem Jovićevićem se poglabljajo …

V pogovoru za Sportske novosti je natresel kar nekaj obtožb na rovaš klubske uprave. Med drugim ji očita, da je od njega zahtevala oceno minule sezone!? 

Zaplet z Jovičevićem je posledica tega, da ima s klubom uradno podpisano še dveletno pogodbo za glavnega trenerja, podpisano v času “Ukrajincev”. Novo vodstvo kluba jo je želelo prekiniti, Jovićić pa na to ni pristal. 

“Obvestili so me, da hočejo sporazumno prekinitev sodelovanja, a da mi lahko izplačajo le še že omenjeni plači. Toda pogodbo imam sklenjeno še za dve leti in odvrnil sem, da jim eno leto lahko oprostim, dve nikakor. In šele zatem so se začeli problemi,” je dejal za Sportske novosti.

Po njegovem pa je najbolj absurdna nastavitev Tomaža Petroviča za nekakšnega menedžerja ekipe: “Odpustili so vse člane mojega strokovnega vodstva, nimam niti enega pomočnika. Tomaž Petrovič ima naziv glavnega menedžerja ekipe. Ker uradno ne more biti trener, saj imam jaz pogodbo za glavnega trenerja, ampak v bistvu bi on moral opravljati trenerske naloge. Ste že kdaj slišali za kaj takega?”

Celjane je obtožil še, da ne izpolnjujejo tudi drugih obveznosti iz pogodbe, ne le finančnih: “V pogodbi piše, da mi morajo plačevati stanovanje, hranarino in službeni avto, vendar nič od tega ne počnejo. Tako se bom odpravil na začetek priprav, vendar nimam kje prespati,” je potožil.

Podrobnosti v povzetku Ekipe SN (klik!) 

Spodaj si preberite odziv NK Celje, ki ga objavljamo v izvirni obliki:

V klubu smo presenečeni in obenem šokirani nad obnašanjem trenerja Igorja Jovičevića, potem ko je v zadnjih dneh dobesedno vrgel črno luč na klub, ki je s svojo člansko ekipo skupaj z Mariborom in Gorico od krstne sezone prve slovenske nogometne lige. Vseskozi spoštovan, človeški do vseh s katerimi smo sodelovali, zdaj pa je le-ta doživel nepričakovano.

Vsi se dobro zavedamo in tudi javnost je bila nemudoma o tem obveščena, da se je klub po prekinitvi sodelovanja z vlagatelji iz Ukrajine znašel v sila težki finančni situaciji.O le tej so bili po koncu sezone 2016/2017 obveščeni tudi nogometaši prve ekipe. Z njimi je pogovore opravil poslovni direktor NK Celje Zoran Podkoritnik, kateri jim je podrobno pojasnil nastalo situacijo. Na tem mestu je potrebno poudariti, da so bili vsi nogometaši izredno korektni in so omenjeno situacijo razumeli.  Enako velja za strokovni štab članskega moštva.

Prisiljeni smo bili začeti znova, saj je klub potrebno počasi spet postaviti na noge. Posledično je bil omenjen pozitiven odnos z vsemi, s katerimi smo se pogovorili, še kako dobrodošel in vzpodbuden, saj smo videli, da igralci in trenerji razumejo klubski položaj. Zapletlo pa se je torej pri komunikaciji z glavnim trenerjem Igorjem Jovičevićem. Slednji je po zadnji tekmi v sezoni, ko smo na Ptuju premagali Domžale, nemudoma odšel. Brez slovesa, brez navodil igralcem kaj in kako med odmorom. Po zadnjih tekmah v sezoni smo se s trenerji venomer usedli, začrtali kako v prihodnjih tednih, tokrat pa temu ni bilo tako.

Od Igorja Jovičevića smo pričakovali, zatem tudi zahtevali, da odda poročilo o opravljenem delu tekom sezone, a tega nismo dočakali. To je sicer samoumevno, da trenerji predložijo poročila in vso potrebno dokumentacijo. Ne le v članski selekciji, to velja od mlajših dečkov, do kadetov in mladincev. Hkrati je potrebno dejati, da je Igor Jovičević pogodbo o sodelovanju podpisal z investitorji iz Ukrajine, v celoti pa ga je plačeval Nogometni klub Celje. Slednji je na koncu iz njegove strani doživel nesprejemljivo obnašanje. Neobičajno je, da se odnos osebe tako močno spremeni čez noč.

Po tistem ko smo mu obrazložili nastalo situacijo. Dogovorjeno je bilo, da se usedemo, se pogovorimo, a od njegove komunikacije ni bilo več prihodnosti. Igor Jovičević je le še sporočil, da bo z nami komuniciral le še preko odvetnikov. Prišel je s tujimi investitorji, ki pa ga sedaj ne zanimajo. In to tisti Igor Jovičević, ki je imel v Nogometnem klubu Celje na voljo praktično vse. Fantastično stanovanje, nadstandardno. Prehranjevanje v treh najboljših restavracijah ter hotelih v Celju (hrana in pijača v neomejenih količinah). Vse potrjujejo njegovi podpisani računi. Lahko bi še naštevali in perilo v javnosti v celoti oprali, vendarle pa to ni v naši navadi.

Venomer smo delovali človeško. Igorju Jovičeviću klub dolguje le eno zapadlo plačo, vse ostalo je urejeno. Na koncu zatrjujemo, da je Igor Jovičević še vedno trener Nogometnega kluba Celje in klub bo naredil vse, da izpolni njegovo željo. Le-ta je, da bo svojo trenersko pogodbo oddelal do konca.

Naredili bomo vse, da mu izpolnimo njegovo veliko željo, četudi je z nami obračunal na nečloveški odnos ter deloval vse prej kot profesionalno. Takšnega obnašanja naš klub v vsej svoji zgodovini ni bil deležen. Zgodovina pa je takšna, da smo tik pred tem, da obeležimo 100 let delovanja. In če je Igor Jovičević šola za naprej, potem bo naš klub preživel še najmanj desetkrat toliko. Celjski šport, celjski nogomet in nenazadnje šport, ki združuje in povezuje ljudi, si  takšnega odnosa kot smo ga bili mi deležni tokrat, ne zasluži!

Iz situacije je torej jasno, da NK Celje na bivšega trenerja več ne računa, a ker niso našli jezika za prekinitev pogodbe, iščejo druge možnosti, da prvo ekipo vodi nov izbranec Tomaž Petrovič. A zaplet je očitno še daleč od zaključenega.

maraton-drzavnosti