Serija Celjank se nadaljuje: v vitrine 14. naslov prvakinj


Celjske košarkarice so izkoristile prvo priložnost, da končajo finalno serijo državnega prvenstva in tako pred domačim občinstvom osvojile naslov prvakinj.

V tretji tekmi finalne serije, ki se sicer igra na tri zmage, so Celjanke začele tako, da je triglavankam kmalu postalo jasno, da zanje tokrat ne kruha. Uvodnih 10 minut so gostiteljice v dobile za 17 točk, ob polčasu pa je domača prednost znašala že 28.

Razlika je naraščala tudi po glavnem odmoru. Po treh četrtinah so cinkarnarke vodile 38 točk, na koncu pa zmagale za 42. Ob izteku tekm je od mlajših igralk priložnost dobila le Ana Kop, ki je zadela met za tri točke.

Celjanke so s Kranjčankami v finalu igrale sedmič in sedmič končale serijo s 3:0. To je že 14. naslov državnih prvakinj, ki se za prihodnjo sezono spogledujejo z nastopanjem v Fibinem pokalu.

Cinkarna Celje : Triglav Kranj 87:45 [3:0]

Slonjšak 21, Krošelj 16, Delić A. 13, Chidom 12, Friškovec in Ocvirk 11, …

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: “Čestitam mojim igralkam, strokovnemu vodstvu, upravi kluba in našim navijačem, ki so nas danes ob osvojitvi 14. naslova državnih prvakov prišli podpreti v velikem številu. Mislim, da smo zasluženo zmagali, tekmo smo kontrolirali od začetka do konca, igrali smo z veliko več energije kot ekipa Triglava. Nismo pričakovali, da bo na koncu takšna razlika, a vseeno je to lep zaključek sezone. Še enkrat bi rad čestital vsem akterjem, ki so k temu pripomogli.”

Ernest Novak, trener Triglava: “Po takem porazu je težko karkoli komentirati. Pričakoval sem, da lahko pokažemo več, ne samo na tej tekmi, temveč tudi na nekaterih preostalih. V seriji treh tekem smo odigrali le en dober polčas. Kljub temu, mislim, da smo imeli dobro sezono in se mi zdi pravilno, da sta se pokalni naslov in naslov državnih prvakinj razdelila med nas in Celje. Iskrene čestitke Celjankam za osvojeni naslov.

Larisa Ocvirk, košarkarica Cinkarne Celje in MVP sezone 2017/18: “Na tekmi smo dale vse od sebe, vsaka se je držala svojega dogovora. Hvala vsem soigralkam za izjemno lepo in dolgo sezono. Hkrati bi se rada zahvalila vsem navijačem, ki so nas prišli podpirati danes in tudi na prejšnjih tekmah.”