Šest od sedmih zmagovalk polfinala EP iz celjskega kluba (+ povezava za ogled tekme s Španijo)


Na evropskem košarkarskem prvenstvu za dekleta do 20 let je slovenski reprezentanci uspel preboj v veliki finale! V polfinalni tekmi je bilo za zmago treba odigrati podaljšek, v katerem varovanke selektorja Damirja Grgića, sicer trenerja v celjskem kolektivu, Francozinjam vrnile za poraz v prvem delu prvenstva.

kosarka_evropsko_prvenstvo_u20_francija_julij_2017_kroselj_friskovecNa igrišču se je menjalo zgolj sedem igralk, od tega šest članic celjskega kluba! To so Zala Friškovec, Althea Gwashavanhu, Aleksandra Krošelj, Larisa Ocvirk, Annamaria Prezelj (jeseni bo igrala na Poljskem) in Eva Stefanoski.

SLOVENIJA : FRANCIJA 81:75 (11:20, 19:12, 18:19, 19:16, 14:8) *po podaljšku
Krošelj 22, Ocvirk 15 (10 skokov, 5 prid. žog), Prezelj 14, Gwashavanhu (5 skokov) in Friškovec (9 skokov) po 13, Seničar 4 (6 skokov), Jakovina, Potočnik, Ramšak, Stefanoski, Verčič, Cvijanovič.

Damir Grgić, selektor slovenske reprezentance: “Glede na to, da pred in niti med tekmo nismo vedeli ali bo lahko Annamaria Prezelj sploh zaigrala, je bila reakcija ostalih košarkaric izjemna. Iz srca čestitam vsem igralkam ter mojim sodelavcem v strokovnem štabu. To je zgodovinsko dan za vse slovenske ženske košarkarske klube, trenerje, športne delavce in vse slovenske košarkarice. Vsak izmed njih je prispeval svoj kamenček v mozaiku k temu zgodovinskemu uspehu.”

Slovenija se bo nocoj v velikem finalu ob 20.45 v mestu Matosinhos, ki meji na bolj znani Porto, pomerila z izbrano vrsto Španije. Na tej povezavi si lahko tekmo ogledate tudi v živo (klik!)

*foto: FIBA

flos-polsi-2017