Slovenke na domačem EP do druge zmage


Na evropskem rokometnem prvenstvu za mladinke, ki ga gosti Celje, je slovenska reprezentanca sinoči prišla do druge zmage. Naša dekleta so bila boljša od ekipe Srbije in s tem ostajajo v borbi za 9. mesto oz. prvo v skupini med 9. in 16. mestom.

Slovenke so začele izjemno, in sicer z delnim nizom 5:0, v 12. minuti pa je razlika narasla na 10:3, ob polčasu pa je bila še za gol višja. V drugem delu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo.

SLOVENIJA : SRBIJA 29:22 (16:8)
Slovenija: Arhanič, Berzelak, Baruca 2, Helbel 1, Abina 2, Čopi 1, Kodele 2, Strnad 4, Akalovič 5, Fister 3, Vojnovič, Vončina 3, Udovič 2, Skrinjar 1, Vučko 3.

Bojan Voglar, glavni trener Slovenije: “Na tekmo smo bili dobro pripravljeni in smo jo dobro začeli. Dekleta so bila izjemno motivirana. Na pripravi na tekmo so obljubila, da bodo pokazala največ, kar so sposobna in na koncu je temu bilo tako. Po uvodnih 5:0 je vse steklo, tekmo smo vseh 60 minut imeli v svojih rokah. V zadnjih 15 minutah smo tako lahko več priložnosti ponudili tudi igralkam, ki do sedaj niso dobivale toliko priložnosti.”

Naša izbrana vrsta bo naslednjo tekmo odigrala v petek ob 17.00 v dvorani Golovec proti Romuniji. V primeru zmage se bo v soboto ob 19.30 v Zlatorogu borila za 9. mesto, v primeru poraza pa dve uri in pol prej za 11. V obeh primerih bo tekmica Španija ali Švedska.

vucko-polovicka