Tretja zaporedna zmaga Celjanov


Celjani so v prvi nogometni ligi očitno prišli na zmagovalno pot, saj so v 16. kolu še tretjič zapored zmagali. Tokrat so bili v gosteh boljši od zadnjeuvrščenega Ankarana. Tako bodo lahko v naslednjem kolu samozavestno pričakali prvouvrščeni Maribor.

Potem, ko je bil za nogometaše Celja začetek sezone v prvi ligi dokaj skromen, so sedaj očitno prišli v zmagovalno formo. Po zmagah proti Kranju in Velenju v prejšnjih dveh krogih, so v 16. krogu zmagali še tretjič zapored. “V gosteh”, Ankarančani namreč tekme igrajo v Dravogradu, so še drugič v tej sezoni premagali zadnjeuvrščeni Ankaran in se še bolj približali boju za tretje mesto na lestvici.

A zmaga je bila vse prej kot lahka, kljub temu, da so bili Celjani večino tekme boljši nasprotnik. Že v prvem polčasu so imeli nekaj lepih priložnosti, ki jih je bodisi ustavil odlični domači vratar Primož Bužan, bodisi so bili v zaključkih premalo odločni in natančni. Najlepši priložnosti pa so zapravili prav v zadnjih minutah prvega polčasa.

V 40. minuti je Filip Dangubić po preigravanju sam prišel pred domačega vratarja Primoža Bužana, a je ta odlično posredoval. Žoga se je odbila do Mitje Križana, ki pa ponujene priložnosti ni znal izkoristiti, saj je žogo poslal čez vrata. Že minuto kasneje je sledila podobna akcija Celjanov, ki se je končala z enakim scenarijem. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov.

V drugem polčasu pa so Celjani končno prišli do zasluženega zadetka. Po prekršku Emira Burkića nad Lupeto je sodnik v 55. minuti pokazal na belo točko, ki jo je zanesljivo izvedel Luka Žinko, za katerega je bil to četrti letošnji zadetek z bele točke. Le enega je dosegel iz igre. Takoj za tem so imeli Celjani še eno lepo priložnost za povišanje vodstva, a je Šušnjara z bližine za malenkost zgrešil.

V 59. minuti se je zdelo, da bo zmaga Celjanov še lažje dosegljiva, saj je drugi rumeni karton, in s tem rdečega, dobil domači nogometaš Žan Humar. A Ankarančani so očitno po tem, ko so ostali brez enega igralca, zaigrali na vse ali nič. Najprej niso bili natančni po lepo odigrani akciji, nakar so v 88. minuti še šokirali Celjane, ko je Raoul Junior Delgado zadel s prostega strela.

Ko je že kazalo, da se bodo Ankarančani srečno izvlekli, pa je v tretji minuti sodniškega dodatka, po podaji Rudija Požega Vancaša, neovirano zadel Fedor Predragović, ter postavil končni izid 1:2. Za Predragovića je bil to prvi gol v slovenski prvi ligi.

Celjani v naslednjem krogu doma gostijo prvouvrščeni Maribor.

16. krog:

ANKARAN HRVATINI – CELJE 1:2 (0:0)
Delgado 88.; Žinko 55./11-m, Predragović 93.
RK: Humar 59./Ankaran

Športni park Dravograd, gledalcev 100.

Ankaran Hrvatini: Bužan, Mate, Burkić, Pahor , Humar  , Nkama, Delgado, Klapan , Cerovec (78./Smiljanić), Mihailovič ( 59./Matošević), Meledje.

Celje: Jurhar, Brecl, Džinić, Kelhar , Travner, Žinko, Pišek , Šušnjara ( 81./Kesić), Dangubić, Križan ( 61./Požeg Vancaš), Lupeta ( 85./Predragović).

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)

T Z N P T
1. Maribor 16 12 4 0 40
2. Olimpija Ljubljana 16 11 4 1 37
3. Rudar Velenje 15 7 2 6 23
4. Domžale 15 6 4 5 22
5. Gorica 15 7 1 7 22
6. Celje 16 5 6 5 21
7. Aluminij 16 4 4 8 16
8. Krško 15 4 4 7 16
9. Triglav Kranj 16 2 5 9 11
10. Ankaran 16 1 4 11 7

pralnica-celje-polsi-klik