Urbani gladiator 2016 (foto, video)


Urbani gladiator, ta adrenalinska atraktivna športno-rekreativna atrakcija, se je tudi letos vrnil v knežje mesto. Tekmovalci so se preizkusili različno dolgih in zahtevnih progah. Letos so pripravili malo, srednjo in pro traso, kot novost pa so dodali družinsko traso. 

UrbaniGladiator-3

Tekmovalci so startali v Lapidariju, kjer so imeli že prvo oviro – preplezanje stene,  in se podali do parkirišča pod gradom, kjer jih je čakal ogenj. Pot se je vila skozi mestni park, kjer je bilo veliko različnih ovir. Pri Herkulovem svetišču so se tekmovali plazili po blatu pod električnim pastirjem.

UrbaniGladiator

Tu se je družinska proga končala, ostali so nadaljevali proti Staremu gradu, med potjo so morali vleči gume, se plaziti pod žico in premagati Pelikanovo pot. Na gradu so se tekmovalci znova plazili, dvigovali gume in se spustili po drči.

Preko Pelikanove poti so pot nadaljevali ob Savinji, in nekateri že zavili v cilj, drugi so odšli do Špice, kjer se spustili po Savinji. Pot se je nadaljevala mimo Hiše na drevesu in Meškovega studenca, čez Mesti park vse do cilja. Tisti na Pro trasi so nadaljevali tudi do Petrička, kjer so premagali še nekaj od skupaj 40 ovir.

Vsi tekmovalci so zmagovalci in prejmejo medaljo ter diplomo. Kot novost so letos uvedli spominske medalje. Na vsaki prireditvi tekmovalec prejme en del, na koncu, odvisno od števila sestavljank, pa prejme nagrado.

UrbaniGladiator

Kako so se tekmovalci izkazali na progi preverite v obsežni fotogaleriji in video insertih.

[simpleviewer width=100% height=700 id=978]

Evelin Brodnik

urbani-gladiator-polsi-klik