V Celje bo v luči olimpijskih iger prišla Slovenska bakla


V smislu opozarjanja na bližnje zimske olimpijske igre in olimpijske vrednote, kolikor jih je še ostalo, bo Celje eno od osmih slovenskih mest, ki bo dočakalo karavano projekta Slovenska bakla.

Osrednji dogodek s prihodom  bakle bo na celjskem Glavnem trgu v ponedeljek, 15. januarja, med 16. in 18. uro.

Baklo bo vseskozi spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijskih igrah v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače.

Podobne prireditve so oz. bodo imeli čast imeti še v Ljubljani, Mojstrani, Jesenicah, Tržiču, Velenju, Mariboru in Črni na Koroškem.

Razstava na Glavnem trgu

Že v tem tednu bo v središču mesta na Glavnem trgu na ogled razstava izbranih del iz natečaja Olimpijskega komiteja Slovenije, v katerem so otroci in mladi iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol od oktobra lani ustvarjali plakate z osrednjim motivom olimpijske bakle.

Olimpijski plakat namreč sodi med najbolj prepoznavne simbole olimpijskih iger – izdelani so bili prav za vse olimpijske igre modernega časa (od prvi iger leta 1896 v Atenah), – olimpijska bakla pa je simbol olimpizma, ki spodbuja povezanost ljudi, prijateljstvo, mir in ljubezen do športa.

*foto: bakla.olympic.si