Mesec športa v Celju 2018 – program dogajanja (video)


Od 7. maja do 2. junija 2018 bo Celje utripalo v znamenju športa, saj bo že peto leto zapored potekal Mesec športa pod okriljem Mestne občine Celje in Športne zveze Celje.  To je čas, ko knežje mesto še dodatno zacveti v znamenju športa, s projektom Mesec športa pa želijo vsem občanom in občankam približati športni duh, športne vrednote in ponuditi šport kot eno izmed alternativ za preprečevanje različnih bolezni.

Celjanke in Celjani bodo tako lahko tekom naslednjih tednov izkoristili več kot 20 športnih vsebin, vsi vikendi pa bodo rekreativno in tekmovalno obarvani. Ob tem bo poskrbljeno tudi za vso prometno infrastrukturo, športno obarvano zabavo zase pa bodo našli tudi najmlajši. Nekatere od športnih vsebin so sicer že stalnica Meseca športa, organizatorji pa so poskrbeli tudi za nekaj novosti z namenom seznanitve meščenov z novimi športnimi vsebinami.

Mesec športa 2018 prinaša dve novosti: pump track poligon in sodoben plezalni center
Hasan Ibrič, Gregor Globočnik in mag. Darja Turk so nam zaupali več o projektu Mesec športa.
Hasan Ibrič, Gregor Globočnik in mag. Darja Turk so nam zaupali več o projektu Mesec športa.

Mesec športa se je neuradno začel v nedeljo, 6. maja z uradnim odprtjem pump track poligona v stanovanjskem naselju Pod kostanji. Gre za utrjeno zemeljsko krožno pot, ki je sestavljena iz grbin in ovinkov. Urejen poligon je namenjen kolesarjenju ter je največkrat postavljen v orbanih naseljih. Poligoni, ki se raztezajo čez 290 kvadratnih metrov, so namenjeni zeli široki populaciji, ne glede na starost in izkušnje. Uporabljali ga bodo lahko tudi otroci za hitrejšo osvojitev vožnje s kolesom in osnov tehnik vožnje v naravi. Že samo odprtje poligona bo postreglo s številnimi atraktivnimi dogodivščinami, saj ga bo pospremila tekma pump track lige, nastop kolesarjev, akrobatov ter Roka Marguča.

Še ena novost, ki bo zaživela ob Mesecu športa, pa je sodobni plezalni center, ki je lociran v novi telovadnici pri I. osnovni šoli Celje. Plezalni center bodo lahko uporabljali otroci, šolska mladina, rekreativni plezalci, plezalci tekmovalci in plezalne reprezentance. Omogočena bo organizacija tekmovanj in različnih izobraževanj. V Plezalnem centru bo lahko hkrati plezalo več kot dvajset ljudi, medtem ko bodo v ostalem delu telovadnice nemoteno potekale športne dejavnosti. Na hitrostni in visoko težavnostni steni so vgrajena tudi avtomatska samovarovala, na balvanski plezalni steni pa Moon Wall. Tako bodo sedaj tudi plezalci knežjega mesta lahko prišli na svoj račun.

Mesec športa bo postregel z brezplačnimi dejavnostmi in tekmovalno-rekreativnim programom

V okviru projekta Mesec športa vas Mestna občina Celje in Športna zveza Celje vabita, da se v dobri družbi preizkusite na številnih brezplačnih programih in aktivnostih. Preizkusite se lahko na kegljanju, supanju, kajakašstvu, samoobrambi, odbojki, potopljanju, pohodništvu in številnih drugih aktivnostih, ki bodo potekale vse do 2. junija. Celoten program brezplačnih aktivnosti si lahko ogledate tukaj (klik!). Znotraj tekmovalnega programa pa se bodo najpogumnejši lahko pomerili ob naslednjih dejavnostih:

Sobota, 12. 5. 2018 ob 11.30 pri sotočju Savinje in Ložnice, pri letnem bazenu: 42. TEK OB SAVINJI

Sobota, 26. 5. 2018 ob 21.00 pri Mestnem kinu Metropol: 9. NOČNI TEK

Sobota, 2. 6. 2018  od 9. ure dalje na Špici: DOBRODELNA PRIREDITEV “TEČEM, DA POMAGAM 2018”

Sobota, 2. 6. 2018 od 10. ure dalje na igrišču pri IV. OŠ Celje: TEK OČKOV

Mesec športa bo tako poskrbel za to, da bo z gotovostjo vsak posameznik našel nekaj zase. Več o samem projektu pa nam je zaupala tudi mag. Darja Turk, podžupanja Mestne občine Celje: