Celjski rokometaši v zaključku zapravili zmago


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v petem krogu Velux EHF Lige prvakov remizirali z beloruskim Meškov Brestom. Po prvem polčasu je kazalo na zmago.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v Zlatorogu v petem krogu Velux EHF Lige prvakov pomerili z beloruskim Meškov Brestom in se podobno, kot na obeh lanskih tekmah v tem tekmovanju, razšli brez zmagovalca.

Tokratna tekma je bila nekoliko posebna, saj so celjski rokometaši prvič v zgodovini, za domačo tekmo, oblekli roza drese. Ta barva je namenjena ozaveščanju in podpori organizaciji Europa Donni Slovenija (slovenskemu združenju za boj proti raku dojk), kateri bo celjski klub namenil tudi del od prodanih vstopnic za oktobrski domači tekmi.

Moštvi sta bili izenačeni v uvodnem delu prvega polčasa, nakar so na sceno stopili domači rokometaši, ki so narekovali hiter ritem igre. Celjani so tako s serijo 6:1 povsem zagospodarili na igrišču in z nekaj manjšimi padci držali prednost do zaključka prvega dela, ki bi ga lahko dobili tudi z večjo razliko. Izid ob polčasu je bil 18:15.

Tudi v drugem polčasu so Celjani začeli odlično, in povedli za pet golov. Nato je Meškov znal nevtralizirati igro pivovarjev in v 21. minuti drugega polčasa prišel do izenačenja. Pivovarji popolnega preobrata niso dovolili, Mlakar je hitro vrnil domače v vodstvo, potem pa je sledila napaka sodnikov, ko sta žogo dosodila za goste, Tamše pa je zaradi protesta dobil dve minutno kazen.

To je spodbudilo tako gledalce kot igralce, ki so prednost ponovno dvignili na tri zadetke, dobre tri minute in pol pred koncem. Ko so vsi že verjeli v zmago, pa so domači na prelahek način zapravili prednost.

Meškov je imeli celo zadnji napad za zmago, vendar so po minuti odmora Celjani uspeli preprečiti, da bi gostje sploh streljali na domača vrata in tekma se je končala z neodločenim rezultatom.

Podrobnosti tekme in lestvica:

RK Celje Pivovarna Laško : HC Meshkov Brest    33:33 (18:15)

Dvorana Zlatorog, 3000 gledalcev, sodnika: Eliasson, Palsson (ISL)

RK Celje Pivovarna LaškoLesjak, Panjtar; Vujović 1, Jurečič, Malus 7, Razgor 2, Suholežnik 1, Marguč 5/3, Mitrović 6, Kodrin, Anić 3, Dujshebaev 2, Mačkovšek, Mlakar 4, Bećiri 2, Ocvirk; trener Branko Tamše

Izključitve: 8 min; 7-metrovke: 3/3

Meshkov Brest: Pešić, Mijatović; Rutenka 4, Kulak 1, Shkurinskiy, Yurinok 1, Poteko 1, Nikulenkau 7, Stojković 3/1, Shumak, Vukić 4, Prodanović, Horak 1, Igropulo 2, Djordjić 6, Shylovich 3; trener: Bebeshko Sergey

Izključitve: 10 min; 7-metrovke: 1/3

Vrstni red: Veszprem 8, PSG 6, Flensburg in Meškov po 5, Kielce in Celje Piv. Laško po 3, Aalborg in Kiel po 2.

neprilagojeni-polsi-klik