Vege tek v Celju 2016 (foto in video)


Danes dopoldne se je na Špici v Celju odvil dobrodelni Vege tek, ki je bil združen z razglasitvijo rezultatov serije Nočni tek Slovenija 2016 in novoustanovljenega Fatburn tekaškega pokala. Teka se je udeležilo več kot 100 tekmovalcev iz vse Slovenije in nekaj tudi iz sosednjih držav, dogodek je povezoval Iztok Gartner.

Udeleženci Vege teka so bili seveda v prvi vrsti ljubitelji rekreacije in ne zgolj vegetarijanci. Izbirali so med dvema razgibanima trasama in sicer krajšo v dolžini 6,2 km in daljšo v dolžini 11,1 km. Obe trasi sta vsebovali vse prvine tekaškega krosa, speljani sta bili po pesku, travi, zemlji in asfaltu.

Absolutni zmagovalec krajše trase Kristjan Hočevar, daljše novi rekorder proge Avstrijec Christian Kresnik

Med vsemi tekmovalci je krajšo traso s časom 21:42,5 najhitreje pretekel Kristjan Kočevar (KK Adria Mobil), drugi je v cilj pritekel Jože Škodnik (TŠ Živko), tretje mesto pa si je priboril Davorin Lesjak (Team Arcadius).

Med ženskami pa je s progo najhitreje (s časom 26:09,4) opravila Pšenica Kovačič (vegan.si), druga je bila Renata Vetrih (ŠD Unior), tretja pa Iva Pajenk (Tekaška šola Živko).

Rezultate malega Vege teka 2016 (absolutno) si lahko ogledate tukaj (klik!).

vege_tek_celje_2016_2

Traso v dolžini 11,1 km pa je najhitreje, z rekordom proge (38:29,0) pretekel Avstrijec Christian Kresnik (LTV BAWAG PSK Koeflach). Za njim je na cilj pritekel Boštjan Hočevar (FATBURNTEAM), tretje mesto pa si je priboril Andrej Lindič.

Med ženskami je bila s časom 45:12,3 najhitrejša Ana Čufer, druga je bila Helena Bučar, tretja pa Natalija Mašera.

Rezultate velikega Vege teka si lahko ogledta tukaj (klik!).

V spodnjem posnetku si lahko ogledate prihode najhitrejših tekmovalcev v cilj letošnjega Vege teka Celje 2016:

Veg tek združil dobrodelnost in razglasitev letošnjih tekaških tekmovanj

Letošnji Vege tek je potekal v dobrodelni noti, saj so del izkupička od štartnin prireditelji podelili med človekoljubne organizacije, ki pomagajo živalim. Po teku so organizatorji razglasili in nagradili najboljše tekače serije Nočni tek Slovenija 2016 (nočni tekači so letos v soju zvezd tekli v Laškem, Celju, Velenju, Škofji Loki, Kranju in Ljubljani) in novoustanovljenega Fatburn tekaškega pokala.

Med zmagovalce v 10 kategorijah (5 moških in 5 ženskih) so podelili medalje in nagrade pokroviteljev. Končne rezultate bomo dodali v kratkem.

vege_tek_celje_2016_3

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

Jekleni možje in žene, ne zamudite pa še veliki finale Urbanega gladiatorja 2016, ki bo v soboto, 3. decembra na Kopah. Prijavite se tukaj!

eH

[simpleviewer width=100% height=700 id=1060]

fitness-olimpus-polsi