Wisla kljub skorajšnjemu preobratu pivovarjev premočna


cplV soboto, 3. oktobra je dvorana Zlatorog ponovno gostila enega od spektaklov letošnje Lige prvakov, ki pa se je žal končal z grenkim priokusom za pivovarje. V 3. krogu Lige prvakov so celjski rokometaši namreč izgubili proti ekipi Orlen Wisla Plock. V sredo Celjane čaka največji slovenski derbi proti ekipi Gorenja iz Velenja. Tekma bo ob 20.00 uri. 

Rezultat:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – ORLEN WISLA PLOCK 25:28 (10:17)

Strelci:

CELJE: Lesjak, Gajić 5 obramb; Blagotinšek 4, Ivič, Babarskas 1, Janc 2, Razgor 4, Marguč, Poteko, Potočnik, Kodrin 1, Fižuleto, Patrianova 3, Dobelšek, Mlakar 6, Žvižej 4; trener: Branko Tamše.

WISLA: Wichary 8 obramb, Morawski 1 obramba, Corrales 2 obrambi; Kwiatkowski, Daszek 4, Racotea 3, Wisniewski, Pušica, Ghionea 2, Rocha 2/2, Zelenović 4, Montoro 2, Tarabochia 1, Konitz, Nikčević 4, Zhitnikov 6, trener: Manolo Cadenas.

Vir: Slavko Kolar
Vir: Slavko Kolar

Celjani so v prvi del srečanja stopili precej neodločno. Težko so strnili svoje vrste v obrambi, napake pa so se pojavljale tudi v napadu. Svoje je dodala še sodniška dvojica, ki kljub domačemu terenu pivovarjem ni bila ravno naklonjena. Wisla si je tako v prvem polčasu priigrala lepo prednost, ki je bila odlična iztočnica za drugi del srečanja (po polčasu so imeli gostje 7 zadetkov prednosti). Po predahu med polčasom so Celjani v drugem delu nastopili veliko bolj borbeno, odlično so odigrali v obrambi in zadevali v napadu, svoje pa je v vratih Celjanov dodal tudi Gajič. Gostom so se približali že na dva zadetka zaostanka, a bližje žal niso mogli. Na koncu so bili gostje boljši za tri zadetke. Na srečanju je debitiral Brazilec Patrianova, ki se na igrišča vrača po poškodbi kolena, medtem ko Zarabec zaradi poškodbe še vedno ne more pomagati celjski ekipi.

aV