SB Celje odprla svetovalno telefonsko številko, kamor lahko pokličete v primeru suma na okužbo s koronavirusom

27. 02. 2020 17:02

V Splošni bolnišnici Celje so v okviru urgentnega centra vzpostavili posebno telefonsko številko, na katero lahko pokličejo osebe, ki imajo znake okužbe s koronavirusom (kašelj, povišana telesna temperatura nad 38°C, otežkočeno dihanje, prihajajo z ogroženega območja oz. so bili v stiku z okuženimi osebami).

Dobili bodo navodila, kako ukrepati oz. priti do ustrezne zdravstvene pomoči.

Telefonska številka je 03 423 30 79, dosegljiva je 24 ur na dan.

Dodatna POMEMBNA informacija: V začetku tedna je SB Celje javnost seznanila s protokolom obravnave pacienta s sumom na okužbo s koronavirusom, s katerim smo seznanili zdravnike v zdravstvenih domovih in koncesionarje, kako ukrepati v primeru suma na okužbo s koronarovirusom. V protokolu je bila objavljena telefonska številka infektologa v urgentni infekcijski ambulanti (030 203 897), ki je namenjena izključno zdravnikom na primarnem nivoju, da nanjo pokličejo v primeru napotitve pacienta v bolnišnico.

Od objave naprej opažajo, da to telefonsko številko za informiranje uporabljajo ne le zdravniki s primarne ravni ampak tudi druge osebe. Za potrebe informiranja prebivalcev, so vzpostavili tudi svetovalno telefonsko številko, ki je na voljo 24 ur dnevno.

Vse prebivalce, ki potrebujejo splošne informacije o koronavirusu ali menijo, da imajo znake okužbe s koronavirusom zato še enkrat pozivajo, da za komunikacijo z bolnišnico uporabljajo izključno svetovalno telefonsko številko 03 423 30 79.

Informacije o koronavirusu: kaj je, kakšni so simptomi, kako ravnati, preventiva,… najdete TUKAJ (klik!).

PROTOKOL OBRAVNAVE PACIENTOV S SUMOM NA KORONAVIRUS COVID-19 V SB CELJE:
  1. Dosledno upoštevanje navodil NIJZ obravnave oseb s sumom na nov koronavirus v osnovnem zdravstvu z dne 24. 2. 2020, ki so objavljena na njihovi spletni strani. Navodila NIJZ-a najdete tukaj (klik!).
  2. V primeru potrebe po napotitvi na sekundarni nivo, obvezna najava prihoda  odraslega pacienta na telefonsko številko infektologa v urgentni infekcijski ambulanti – 030 203 897 otrok in mladostnikov na telefonsko število pediatra v PUC – 030 203 886
  3. Vsi pacienti (otroci in odrasli) se napotijo na vhod št. 18 (na desni strani vhoda v UCC), kjer vstopijo v čakalnico in počakajo na poziv zdravstvenega osebja.
  4. Vsi pacienti (otroci in odrasli), ki nimajo možnosti za pregled pri izbranem osebnem zdravniku ali izbranem pediatru, napovedo svoj prihod v UC Celje na zgoraj navedeni telefonski številki in vstopijo v UCC na vhodu št. 18, kjer v čakalnici počakajo na poziv zdravstvenega osebja.
Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,683 seconds.