Semptember, 2019

čet19sep19:30Glasbeni svet Leona FirštaNARODNI DOM CELJE

Več

Podrobnosti

Četrtek, 19. september

ob 19:30

NARODNI DOM CELJE

Glasbeni svet Leona Firšta

Na otvoritvenem koncertu jubilejne sezone Hiše kulture Celje bo svoj opus predstavil Leon Firšt, eden najprodornejših slovenskih skladateljev mlajše generacije in prejemnik več prestižnih nagrad, ki blesti na širokem ustvarjalnem spektru vse od simfonične in komorne do jazz in zabavne glasbe. Koncert bosta izvedla godalni orkester in jazz ansambel, ki se mu bo kot pianist pridružil tudi skladatelj. Pogovor s skladateljem se začne ob 19:00.

Vstopnina: 12 EUR / 5 EUR za mlade in člane DLUC. V okviru abonmaja Vesperae Musicae. Več na www.hisakulture.si

V četrtek, 19. septembra 2019, ob 19:30 bo v Narodnem domu Celje koncert skladb Leona Firšta, prejemnika Prešernove nagrade Univerze v Ljubljani, prve nagrade elitnega skladateljskega tekmovanja na Filipinih in Kristalni grb Mestne občine Celje, ki danes velja za najprodornejšega slovenskega skladatelja mlajše generacije, ki ga redno izvajajo slovenski profesionalni orkestri in eminentni evropski solisti.

Njegov opus obsega simfonično, komorno in solistično glasbo, z velikimi uspehi pa ustvarja tudi zabavno glasbo, glasbo za film in gledališče, operno in operetno glasbo, muzikale, kjer se je proslavil z izjemnim uspehom muzikala Veronika Deseniška in televizijskim muzikalom Butalci ter jazz glasbo, ki jo zelo uspešno tudi izvaja kot pianist. Na osrednji proslavi ob stoti obletnici Univerze v Ljubljani bodo krstno izvedli njegovo megalomansko celovečerno delo za simfonični orkester, big band, igralce in plesalce. Na koncertu bo z godalnim orkestrom in jazzovsko zasedbo svojih glasbenih sodelavcev predstavil presek svojega dosedanjega skladateljskega delovanja ter nekaj novih del, napisanih prav za to priložnost.

Koncert je tudi uvodni dogodek jubilejne desete sezone Hiše kulture Celje.

Čas

(četrtek) 19:30

Lokacija

Narodni dom Celje

Trg Celjskih knezov 9

Narodni dom CeljeTrg Celjskih knezov 9

X
97 queries in 0,266 seconds.