Julij, 2019

čet25jul19:00KONCERT celjske skupine TRIUMLAPIDARIJ NA SAVINJSKEM NABREŽJU

Več

Podrobnosti

Četrtek, 25. julij

19.00

LAPIDARIJ NA SAVINJSKEM NABREŽJU

KONCERT celjske skupine TRIUM

Matjaž Mikac, bas kitara * Sine M. Videčnik, glavni vokal, ritem kitara * Roman Nussdorfer, kitara, back vokal, besedila in glasba

Vstop prost.

Več: 03 426 17 61.

Predstavitev skupine:

TRIUM je nova slovenska pop-rock skupina, ki izvaja svežo, avtorsko glasbo in je v mesecu novembru 2017 izdala svoj prvi album z naslovom Puzzle!

Album, na katerem je deset avtorskih pesmi smo posneli v studiu Matevž Goršič s.p. v Celju, miksi in masteringi pa so bili narejeni v studiu Phonik (Matej Doljak) v Novi Gorici.

Jedro skupine TRIUM tvorijo:

-Roman Nussdorfer – solo in ritem kitara, back vokal;

-Sine Videčnik – glavni vokal, ritem kitara;

-Peter Jeraj – bas kitara, kontrabas, back vokal;

-Nejc Pustoslemšek – bobni, razna tolkala, specialni efekti, klaviature;

Pri snemanju pa so sodelovali:

-Matevž Goršič na klaviaturah;

-Nik Lovše-bas kitara;

-Gašper Obšteter-bobni,tolkala;

-Nika Kodrič-back vokali.

Čeprav gre za novo skupino so njeni člani že kar nekaj časa prisotni na slovenski in bivši jugoslovanski glasbeni sceni – sodelovali so v mnogih glasbenih projektih.

ROMAN NUSSDORFER – ustanovni član novogoriških Avtomobilov –  že na njihovi prvi LP plošči je kot avtor in kitarist presenetil z izvirnimi glasbenimi idejami. Kasneje se je posvetil pisanju glasbe, tekstov, snemanju in aranžiranju v domačem studiu, sedaj pa se z novim repertoarjem in skupino vrača na oder!

PETER JERAJ – v različnih zasedbah je igral z mnogimi znanimi vrhunskimi glasbeniki. Začel je z jazz skupino Filter&Co., kjer so igrali pretežno lastne, avtorske komade, nadaljeval v mnogih bendih, naj omenim samo Tuned Fish, od leta 2006 kot kontrabasist sodeluje tudi v Celjskem Dixieland ansamblu, od leta 2018 pa je član skupine TRIUM!

SINE VIDEČNIK – je član še vedno aktivne zasedbe Kladivo, konj in voda, s katero je posnel kaseto Zorenje, LP Vidov ples, s skupino Aletheia CD Na drugi strani in z Danijem Bedračem CD Orfej. Od leta 2013 do 2016 je s Kladivo,konj in voda nastopil na Pivo in cvetje, v Plesnem forumu Celje, Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru, Festivalu akustične glasbe  v Žalcu, Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju, itd. Od leta 2014 kot vokalni solist sodeluje z Celjskim plesnim orkestrom Žabe in Brazzzz bendom!

NEJC PUSTOSLEMŠEK – tolkala se je učil pri Matevžu Završniku in Tomažu Rebernaku. Svojo glasbeno pot je razvijal pri več glasbenih zasedbah, s katerimi je sodeloval v studiu in na odrih. Svoj pečat je pustil pri žalski skupini iON, celjskem Walter egu, sodeloval je pri akustični plošči razširjenega dueta Dvoživki. Od leta 2016 igra tudi z znanim blues glasbenikom Branetom Mihajlovićem – Kosto.

Repertoar in sestavo skupine lahko prilagodimo glede na vsebino, velikost in potrebe samega dogodka. Na manjših prireditvah, kavarniških večerih, otvoritvah razstav, pesniško – literarnih večerih, poslovnih konferencah, tematskih večerih ipd. nastopamo v duetu z dvema akustičnima kitarama in dvema vokaloma ali pa pesmi izvajamo štirje kot TRIUM AKUSTIK z dvema akustičnima kitarama, tremi vokali, bas kitaro oz. kontrabasom in tolkali.

Na srednjih in večjih koncertnih odrih pa nastopamo v sestavi solo kitarist na električni kitari in back vokal, ritem kitarist in glavni vokal, bas/kontrabas z back vokalom, klaviature, bobni/tolkala in krasni ženski back vokali, ki še posebej poudarijo in pobarvajo izvedbo pesmi.

Skupina TRIUM je v letih 2016, 2017 in 2018 poleg snemanja albuma Puzzle izvedla vrsto uspešnih nastopov med drugimi na festivalu Pivo in cvetje 2016 in 2017, v Plesnem forumu Celje, v Špitalu pri Vodnem stolpu v okviru prireditev Poletje v mestu Celje, na festivalu akustične glasbe v Grižah ter v celjskem lokalu Nobelplatz.

Predstavitev glasbenega prvenca Puzzle smo imeli novembra 2017 v polno obiskani dvorani Plesnega foruma Celje,kjer smo premierno zaigrali tudi nekaj najnovejših, malo bolj rokerskih, seveda avtorskih komadov.

Septembra lani smo kot TRIUM AKUSTIK nastopili na eni izmed najstarejših prireditev v Sloveniji,na Festivalu akustične glasbe (FAG) v Žalcu, decembra pa smo prav tako v akustični verziji izvedli koncert v celjskem lokalu NOBELPLATZ.

Z nastopi bomo nadaljevali v Ljubljani, Kranju, Slovenj Gradcu, Šentjurju, Mariboru, Ptuju, Lendavi, Novi Gorici, Kopru in še kje …

Najdete nas na vajah v Placu pri Nejcu, v demo studiu pri Romanu, na koncertnih odrih, seveda tudi za šankom na pivu, na albumu Puzzle in na naši Facebook strani,

Vse dobro in veliko užitkov ob poslušanju naše glasbe bodisi na koncertih ali kje drugje vam želi skupina TRIUM: Roman, Sine, Peter in Nejc!

Čas

(četrtek) 19:00

Lokacija

Lapidarij

Savinjsko nabrežje, Celje

X
101 queries in 0,354 seconds.