Oktober, 2019

pet04okt21:00koncert legend YU Rock scenePLESNI FORUM CELJE – 30. KONCERTNA SEZONA

Več

Podrobnosti

PLESNI FORUM CELJE – 30. KONCERTNA SEZONA

30. Koncertno in prireditveno sezono pričenjamo udarno- s koncertom legend, ki so zaznamovale YU Rock sceno – Dado Topić in skupina KARAMELA !!!

Petek, 4.oktober 2019

ob 21.00 PLESNI FORUM CELJE, dvorana

ROCK LEGENDE PONOVNO SKUPAJ: DADO TOPIĆ in skupina KARAMELA

Legendarni obalni glasbeni virtuozi Karamela in še bolj legendaren gigant YU rocka, top pevec in multi-instrumentalist Dado Topić, so po dolgih letih spet združili moči.

KARAMELA so: Marjan Malikovič, Goran Velikonja,  Jadran Ogrin in Zlati Klun 

DADO TOPIĆ je skladatelj, pisec besedil, aranžer, bas kitarist, kitarist in predvsem eden najboljših pevcev v regiji. Že leta1971 je ustanovil Time, prvo pravo rock super-skupino v regiji. Z njo je tudi oral ledino progressive in fusion-jazz rocka. Danes velja za enega glavnih in najbolj naprednih protagonistov Yu rock scene sedemdesetih.

Koncert, ki je namenjen vsem poznavalcem rock glasbe, kot tudi tistim mlajše generacije, ki bi rada spoznala opus legendarnih zasedb ( Boomerang , Kameleoni, September, Karamela, Dinamiti, Korni grupa, Time,…) in repertoar pesmi, ki predstavljajo rock klasiko Balkana posnetih in izdanih v več kot 10-tih LP.

Vstopnina 28 eur: zaradi izjemnega večera in omejenih mest priporočamo rez., oz. nakup vstopnic

Posebni gost večera Želimir Altarac Čičak je legendarno ime jugoslovanske rockovske zgodovine, eden najpomembnejših in najvplivnejših oblikovalcev sarajevskega glasbenega področja, pionir vrtenja glasbe, urednik in voditelj številnih priljubljenih radijskih in televizijskih oddaj ter organizator velikih rockovskih spektaklov. Konec leta je v Sarajevu izšla njegova avtobiografija Antikvariat sanj, ki predstavlja izjemen dokument o njegovi karieri ter nastanku in razvoju rocka v Bosni in Hercegovini ter na vsem območju nekdanje Jugoslavije.

Več: Plesni forum Celje, Trubarjeva 1a, tel: 031 413 409;

 e-pošta: kud@t-1.siwww.plesniforum-kud.si

Čas

(Petek) 21:00

Lokacija

Plesni forum Celje

Trubarjeva ulica 1a, 3000 Celje

Plesni forum CeljeTrubarjeva ulica 1a, 3000 Celje

X
91 queries in 0,366 seconds.