Januar, 2022

sre12jan19:30Oskar Laznik, saksofon in Tadej Horvat, klavirBREZPLAČNI KONCERTNI ABONMAJI V CELJU

Več

Podrobnosti

Zavod Celeia Celje

KONCERTNA SEZONA 2021/2022

KONCERTNI ABONMA

Sreda, 12. 1. 2022 – Narodni dom, ob 19.30

Oskar Laznik, saksofon

Tadej Horvat, klavir

Oskar Laznik je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani in zaključil podiplomski študij na Visoki šoli za glasbo in ples v Kölnu. Njegov repertoar obsega tako standardna dela za saksofon, kot tudi transkripcije del iz obdobij baroka, klasicizma in romantike. Kot solist in komorni glasbenik je nastopil na pomembnih festivalih in koncertih v Sloveniji, Srbiji, Nemčiji, Franciji, Latviji, Ukrajini, Italiji in ZDA, veliko pozornosti pa posveča sodelovanju s skladatelji in širjenju repertoarja za saksofon. Deluje tudi kot profesor saksofona in komorne glasbe na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Tadej Horvat je po študiju v Ljubljani uspešno zaključil specialistični študij klavirja v Bernu. Sodeluje z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki in deluje kot korepetitor na Konservatoriju za glasbo in balet in Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Spored:Wijnand van Klaveren, Fernande Decruck, Janez Matičič, Francois Borne, Astor Piazzolla, Vadim Neselovsky

Sreda, 23. 3. 2022 – Celjski dom, ob 19.30

Miloš Avramović, harmonika

Wolfgang Panhofer, violončelo

Na Dunaju delujoči harmonikar Miloš Avramović je eden najobetavnejših mladih umetnikov. Rodil se je v Kraljevu v Srbiji, diplomiral na dunajskem Konservatoriju in magistriral na Univerzi Antona Brucknerja v Linzu. Nastopa kot solist in komorni glasbenik ter uspešno predstavlja široko paleto glasbenih stilov. Violončelist Wolfgang Panhofer je študiral na dunajski Univerzi za glasbo in na Royal Northern College of Music v Angliji. Po Evropi, ZDA, Aziji in Oceaniji koncertira kot komorni glasbenik ter solist z uglednimi orkestri (Dunajski simfoniki, Simfonični orkester BBC, Graška, Baltska, Slovenska filharmonija…). Nastopal je pod vodstvom lorda Yehudija Menuhina, Franza Welserja Moesta, Martina Siegharta, Hansa Zenderja in mnogih drugih.

Spored: Ludwig van Beethoven, Giuseppe Verdi, Edward Elgar, Astor Piazzolla

Sreda, 20. 4. 2022 – Celjski dom, ob 19.30

Jure Hladnik, klarinet

Ana Mezgec, violina

Beti Bratina, violina

Gea Pantner Volfand, viola

Jaka Trilar, violončelo

Jurij Hladnik, solo klarinetist v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, bo na koncertu v Celju nastopil v izbrani družbi kolegov iz istega ansambla, sicer diplomantov Akademije za glasbo v Ljubljani. Hladnik je diplomiral in končal podiplomski študij pri prof. Alojzu Zupanu. V času šolanja je prejel številne prve nagrade na tekmovanjih mladih glasbenikov. Nastopa kot solist in član različnih komornih zasedb ter orkestrov, deluje pa tudi kot profesor na Glasbeni šoli Celje in asistent na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Ana Mezgec in Beti Bratina sta študij violine zaključili v razredu prof. Monike Skalar. Gea Pantner Volfand je zaključila podiplomski študij pri prof. Miletu Kosiju, Jaka Trilar pa je diplomiral pri prof. Milošu Mlejniku.

Spored: Wolfgang Amadeus Mozart, Charles Villiers Stanford, Carl Maria von Weber

GM ODER

Sreda, 13. 10. 2021 – Celjski dom, ob 19.30

Barbara Spital, flavta
Naja Mohorič, harfa

Flavtistka Barbara Spital in harfistka Naja Mohorič sta se spoznali že kot učenki Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, njuno ponovno sodelovanje pa je obudil magistrski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Barbara je študentka v razredu red. prof. dr. Karoline Šantl Zupan, Naja pa v razredu izr. Prof. Mojce Zlobko Vajgl. Skupaj sta se predstavili na številnih nastopih po Sloveniji, redno pa se udeležujeta tudi državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer prejemata najvišje nagrade.

Sreda, 24. 11. 2021 – Celjski dom, ob 19.30

GODALNI KVARTET EMONA

Tim Skalar Demšar, violina

Neža Capuder, violini

Tilen Udovič, viola

Katarina Kozjek, violončelo

Godalni kvartet Emona se je od leta 2018 izobraževal v razredu prof. Janeza Podleska, od leta 2020 pa pri prof. Emilu Cantorju, ob tem pa se dodatno izpopolnjeval pri Moniki Skalar, Goranu Bakraču in Wendy Enderle – Champney. Leta 2020 je na državnem tekmovanju TEMSIG osvojil 1. nagrado in posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja, maja 2021 pa osvojil 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Concorso Musicale Palmanova. Člani kvarteta se kot solisti uspešno udeležujejo domačih in tujih tekmovanj ter redno sodelujejo z orkestri in zbori v Sloveniji.

Sreda, 16. 2. 2022 – Narodni dom, ob 19.30

Milena Keser, klarinet

Stefan Pajanović, klavir

Milena Keser je študirala v razredih prof. Aloisa Brandhoferja in Andreasa Schablasa na  Mozarteumu v Salzburgu. V času šolanja je na številnih domačih in tudjih tekmovanjih prejela več nagrad. Kot študentka redno igra v komornih in orkestrskih zasedbah, katerih ustvarjanje vidi kot nepogrešljiv del svoje glasbene izobrazbe in nadaljnje življenjske poti. Pianist Stefan Pajanović študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Jasminke Stančul. Na tekmovanjih TEMSIG ter mednarodnih tekmovanjih v Trstu, Povolettu in Varaždinu je osvojil več nagrad in priznanj. Svoje klavirsko znanje izpopolnjuje na seminarjih pri priznanih pianistih in pedagogih, kot so Aleksandar Madžar, Ruben Dalibaltayan, Aleksandar Serdar, Konstantin Bogino, Laura Pietrocini in Claudio Martinez Mehner.

Sreda, 16. 3. 2022 – Celjski dom, ob 19.30

Taja Rijavec, harfa

Taja Rijavec od leta 2019 študira na glasbenem konservatoriju v Maastrichtu v razredu prof. Anneleen Lenaerts. Na glasbenih tekmovanjih redno prejema visoke nagrade in priznanja (državno tekmovanje TEMSIG, mednarodno tekmovanje Svirel, mednarodno tekmovanje Društva harfistov Slovenije, mednarodno tekmovanje mladih glasbenikov Petar Konjević v Novem Sadu, mednarodno tekmovanje Concorso Internazionale Giovani Musicisti v Italiji). Med izobraževanjem se je udeleževala tudi mojstrskih tečajev priznanih harfistov, kot so Sylvain Blassel, Mariko Anraku, Stephen Fitzpartick in Nicoletta Sanzin, redno pa je nastopala v komornih in orkestrskih sestavih. Od 2019 sodeluje s pihalnim orkestrom Conservatorium Maastricht.

Sreda, 11. 5. 2022 – Celjski dom, ob 19.30

TRIO TRN

Rebeka Dobravec, klavir

Neža Nahtigal, violina

Tara Korica, violončelo

Trio TRN deluje od leta 2019 pod mentorstvom prof. Janeza Podleska na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Violinistka Neža Nahtigal je v razredu prof. Žiga Branka zaključila 3. letnik dodiplomskega študija, Tara Korica študira violončelo pri prof. Milošu Mlejniku, pianistka Rebeka Dobravec pa je na ljubljanski akademiji zaključila 3. letnik v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. Spomladi 2021 se je trio udeležil mednarodnega tekmovanja OPUS 2021, kjer je prejel 3. nagrado, poleti pa so umetnice nastopile tudi v sklopu Poletnega festivala UL AG Solo e da camera 2021.

Vseh koncertov se lahko udeležite ob izpolnjevanju pogoja PCT (preboleli, cepljen, testiran). Organizatorji koncertov si pridržujemo pravico do spremembe programa, ob tem pa vse obiskovalce prosimo, da spremljajo ukrepe za omejevanje širjenja koronavirusa ter se prireditev udeležijo le, če so zdravi.

Čas

(Sreda) 19:30

Lokacija

Narodni dom Celje

Trg Celjskih knezov 9

Narodni dom CeljeTrg Celjskih knezov 9

X
85 queries in 0,353 seconds.