April, 2021

čet15aprVes danned16majRAZSTAVA ILUSTRACIJ - "ZEMLJEVID HREPENENJA"Krekov trg

Več

Podrobnosti

RAZSTAVA ILUSTRACIJ – “ZEMLJEVID HREPENENJA”

Od četrtka, 15.4.2021 do 16.5.2021

Krekov trg Celje

Vabljeni na razstavo umetnice in ilustratorke Nee Likar, “Zemljevid hrepenenja”!

Razstavljeni cikel del, nastal v burnem času epidemije, osvetljuje pojem hrepenenja kot osrednje čustvo v zadnjem letu – izoblikovano bodisi z mnogoterimi družbenimi vlogami, odnosi ali najrazličnejšimi izkustvi. Hrepenenje umetnica opredeljuje kot nekaj, kar nas celotni čas povezuje, v upanju in prepričanju, da so vsa ta osebna potovanja vendarle mnogo doprinesla. Ideja zemljevida, ki si ga vsak izriše zase, pa ponuja vpogled v ločene sekcije tega obdobja. Prevladujoče ozračje ženstvenosti se prepleta s prikazom ranljivosti in melanholije ter posega tudi v območje družbene kritike, a vedno s pridihom romantičnosti. Senzualno celoto poudarja pastelna barvna paleta. Gre za domišljijsko ilustracijo, ki je tematsko in motivno nastala v sožitju s poezijo Sare Kager.

Tanja Kerić

“Po čem hrepeniš, ko po zemljevidu potuješ od tega, kar bi moral biti, do tega, kar si?” – Nea Likar

***

Kje? v osrčju mesta Celje, Krekov trg

Kdaj? od 15. aprila do 15. maja 2021


Celjski mladinski center s kulturo v mestno jedro

Celjski mladinski center pripravlja razstavo ilustracij v središču Celja.

V petek, 15. aprila, vas Celjski mladinski center vabi na razstavo ilustratorke, grafične oblikovalke in vizažistke, skratka vsestranske umetnice, Nee Likar, ki nosi naslov Zemljevid Hrepenenja. Razstava je cikel del, ki so nastala v burnem času epidemije in postavljajo pojem hrepenenja na piedestal osrednjega čustva, s katerim se soočamo v zadnjem letu.

Kot je pri Nei v navadi, v njenih ilustracijah prevladuje ozračje ženstvenosti in romantičnosti. Gre za domišljijsko ilustracijo, ki je tematsko in motivno nastala v sožitju s poezijo Sare Kager, avtorice pesniške zbirke Indigo.

Razstava bo na ogled v osrčju mesta Celje, na Krekovem trgu vse do 15. maja 2021.

Čas

April 15 (četrtek) - Maj 16 (Nedelja)

Lokacija

Krekov trg Celje

Krekov trg, Celje

X
80 queries in 0,503 seconds.