Marec, 2020

sob07mar20:00SKELETONIUM | BA KANAL - RADIO MARŠMCC Kavarna

Več

Podrobnosti

SKELETONIUM | BA KANAL – RADIO MARŠ

Sobota, 7.3.2020 ob 20.00 uri

MCC Kavarna

Snemali bomo:
*****
»Temačni industrial techno dirigent iz Logatca« vir: Radio Študent
*****
Skeletonium – Simon Gregorič je na svoji glasbeni poti preizkusil več inštrumentov, preden se je znašel v digitalnem okolju in v svetu ustvarjanja elektronske glasbe. V izčiščenih in dovršenih produkcijah je moč slišati paleto rezkih zvokov industrije, prepoznati plazečo se vseprisotnost mračnjaških in nemalokrat tesnobnih atmosfer in začutiti neusmiljeno udarjanje težkih kladiv techna – neustavljivega motorja, ki glasbi Skeletoniuma daje značilen utrip. Prvič se je predstavil kot eden izmed izbrancev natečaja »Mlečni brki« (2012) ljubljanskega kluba K4. Širši slovenski publiki pa se je predstavil z natečajem Radia Študent »Klubski maraton« (2014). Od takrat je stalno skrito prisoten v slovenskem techno podzemlju. Gostoval je na »Tehničnem pouku«, »Temnici« in drugih prepoznavnih klubskih dogodkih v Ljubljani ter drugod po Sloveniji. Izpostavili bi lahko še sodelovanje na Lifecutterjevi izdaji remixov albuma Siclair. Pri ustvarjanju in nastopanju v živo vse bolj teži k poudarku na igranju v živo, prav tako pa uporablja različne tehnične prijeme, pri čemer poseže po klaviaturah, midi kontrolerjih in analognih sintetizatorjih. V zadnjem obdobju pa se posveča tudi droneu in ambientalni glasbi, seveda z nezamenljivim prizvokom teme z Notranjske.
*****
Sodelovali bomo z:
*****
MARŠ – Mariborski radio študent
Klub študentov občine Celje
MCC kavarna
Mladinski center Celje
*****
Mariborski radio študent, bolje poznan pod kratico MARŠ, letos obeležuje 30 let oddajanja. Trud in napori med letoma 1984 in 1990 so na kulturni datum 8. 2. 1990 rezultirali v prvem oddajanju radia, ki ga je Maribor močno potreboval, njegova alternativna scena pa zahtevala in si ga želela. Oddajanje na frekvenci 95,9 MHz je v zadnjih tridesetih letih sinonim za (še vedno) edini mariborski alternativni radio.

V obeleževanju tretje okrogle obletnice bo na frekvenci 95,9 MHz potekala tudi serija programov z naslovom ”MARŠevih 30”, s katero se bodo med 8. februarjem in 9. marcem s programom oglašali z različnih lokacij v njihovem oddajnem polju in širše. Medijski krajini in javnosti želijo dati vedeti, da so še vedno tu.
*****
Prispevek nastopajočim: 4€

Čas

(Sobota) 20:00

Lokacija

Celjski mladinski center

Mariborska cesta 2, Celje

X
97 queries in 0,253 seconds.