Oktober, 2020

sob10okt18:00TERAPEVTSKE PRAVLJICE V VSAKDANJEM ŽIVLJENJUCELJSKI MLADINSKI CENTER

Več

Podrobnosti

TERAPEVTSKE PRAVLJICE V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU

Sobota, 10.10.2020 ob 18.00 uri

Celjski mladinski center

V okviru vseslovenskega projekta Nacionalni mesec skupnega branja, vas vljudno vabimo na literarni dogodek z Deni Kragelj, pisateljico pravljic za otroke, avtorico zbirke terapevtskih pravljic za otroke.

ZAKAJ TERAPEVTSKE PRAVLJICE?

Omogočajo nam uvid v otrokovo počutje in dojemanje. Njegove stike obravnavajo resno in ponujajo konkretne rešitve. Otroku pomagajo poimenovati in (raz)ločiti občutke in čustva.
Kakovostna pravljica ne zatiska oči pred realnimi situacijami. Včasih ne vemo, kako otroku predstaviti spremembe in nove izzive. Terapevtske pravljice bodo otroka opolnomočile ter mu dale vedeti, da je sposoben, da zmore, da ni edini z neko težavo in da v njej ni sam. Pravljica tako nam kot tudi otroku predstavlja varen kotiček. Zavedamo se, da bo konec srečen in da rešitev vedno obstaja.

O AVTORICI

Deni Kragelj je končala študij socialne pedagogike, ki celostno pristopa k posamezniku in je usmerjena k rešitvam. Ta študij je znan po številnih praktičnih nalogah in projektih. Delala v različnih institucijah ter se pri svojem delu srečala z vso paleto težav in posebnih potreb pri otrocih. Za gibalno ovirane otroke je iskala različne načine in pristope, ki bi jim polepšali dan. Velik učinek in napredek je opazila pri pripovedovanju pravljic, ki podarijo občutek bližine.
Delo z otroki, še najbolj pa s tistimi, ki so jih pestile vedenjske težave, je vedno bila njena strast. Iskala je pot do njih, ustvarjala stik z njimi in gradila odnos. Kot mama, pedagoginja in animatorka je ustvarjala gradivo, ki pomaga pristopiti k otrokom in predelati vsakdan. Za vstop v domišljijski svet zgodb so ji zelo pomagale številne animacije otrok, ki jih je kot dolgoletna koordinatorka dogodkov izvajala po vsej Sloveniji. Želela je spoznati otroka, vstopiti v njegov svet in mu ga pričarati. Tako je v sodelovanju s starši in strokovnjaki ustvarila pravljice, ki (p)odpirajo najbolj aktualne teme.

O ZBIRKI TERAPEVTSKIH PRAVLJIC

Zbirka terapevtskih pravljic za otroke, olajša vzgojo in pristop k otrokovi notranjosti, njegovemu čustvenemu svetu in doživljanju sveta. Vsaka zbirka poleg ilustriranih zgodbic vsebuje tudi pobarvanke in zvočne pravljice. Pravljične zgodbe so ravno prav dolge, da jim otrok lahko sledi kljub težkim temam. Knjigi je priložen tudi CD z zvočnimi posnetki pravljic in pobarvanke. Na CD-ju namenoma ni dodatnih zvokov, ki bi otroku jemali pozornost. Otrok se ob poslušanju počuti, kot da bi mu brali starši. in pobarvanke. Pobarvanke po ilustracijah iz knjige so dostopne na www.deni.si. Otroku omogočajo, da slišano pravljico predela v svoji intimi. Z njimi išče pot in rešitev ter raziskuje globino zgodbe. Namenoma je na pobarvankah prostor, kjer lahko otrok sam nariše podrobnosti.

Vstop prost.

Čas

(Sobota) 18:00

Lokacija

Celjski mladinski center

Mariborska cesta 2, Celje

X
95 queries in 0,439 seconds.