Oktober, 2020

pet02okt18:00VAIŠNAVIZEM V PERSPEKTIVI UPANIŠADCELJSKI MLADINSKI CENTER

Več

Podrobnosti

Projekt Nacionalni mesec skupnega branja (NMSB) je namenjen skupnemu razmisleku o ozaveščanju širše javnosti o pomenu branja, bralne pismenosti in bralne kulture. Pobudniki in organizatorji projekta NMSB so pomembni deležniki na področju bralne pismenosti in kulture, ki so združeni v nacionalni mreži za bralno pismenost, katere nosilec je Andragoški center Slovenije. Nacionalni mesec skupnega branja je vseslovenski projekt, ki se bo letos odvijal že tretje leto zapovrstjo, in sicer od 8. septembra 2020 do 11. oktobra 2020. Letos je v okviru projekta posebna pozornost namenjena izjemni mreži splošnih knjižnic z možnostmi spletnih poti do knjig, kot na pomen različnih dostopov do e-zbirk različnih bralnih gradiv, po drugi strani pa je poudarek na pomenu domače knjižnice, ki ima velik vpliv na bralno pismenost in vzgojo bralcev za vse življenje.

Zavod Jnana Bhakti Prada Trust v sodelovanju s Celjskim mladinskim centrom, v okviru projekta NMSB pripravlja štiri literarne dogodke v Celju:

  • Pogovor z Antonom Volkovom, učiteljem argentinskega tanga in avtorjem knjige OBJEM MED DVEMA KORAKOMA; sobota 19. september, ob18. uri.
  • Predstavitev knjige Andreja Pešca, VZGOJA MOTIVIRANIH, ZDRAVIH IN ODGOVORNIH OTROK; sobota 26. september, ob 19. uri.
  • VAIŠNAVIZEM V PERSPEKTIVI UPANIŠAD, predstavitev knjižne tematike Šri Čajtanje Upanišad; petek 2. oktober, ob 18. uri.
  • TERAPEVTSKE PRAVLJICE V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU; predavanje socialne pedagoginje in avtorice uspešne zbirke Terapevtske pravljice za otroke, Deni Kragelj; sobota 10. oktober, ob 18. uri.

Dogodki se bodo odvijali v kavarni Celjskega mladinskega centra oziroma v primeru lepega vremena v dvoriščnem atriju Celjskega mladinskega centra.

Kot organizatorji dogodkov želimo s sodelovanjem v tem projektu spodbuditi zavedanje o pomenu branja na vseh področjih in prispevati k promociji ter razvoju bralne kulture in bralne pismenosti.

Dogodke bo možno spremljati tudi v živo preko spleta, na Facebook strani organizatorja.

Dodatne informacije so dostopne na spletni strani: https://respublications.eu/2020/09/06/nacionalni-mesec-skupnega-branja-v-celju/

Čas

(Petek) 18:00

Lokacija

Celjski mladinski center

Mariborska cesta 2, Celje

X
93 queries in 0,436 seconds.