Celjski glasbeniki osvojili kopico priznanj in udeležbo na državno tekmovanje mladih gasbenikov

14. 02. 2017 10:03

Od prvega do sedmega februarja se je po glasbenih šolah celjske in koroške regije odvijalo 20. regijsko tekmovanje mladih glasbenikov celjskega in koroškega območja.

Učenci so tekmovali v kategorijah trobila, tolkala, harmonika, klavirski duo, kitarski duo, komorne skupine z godali in klavirje ter jazz solo. Na tekmovanju se je skupaj predstavilo 11 glasbenih šol s kar 99 učenci, podeljenih je bilo 75 priznanj: 65 zlatih ter 10 srebrnih priznanj.

Glasbeno šolo Celje je v šestih kategorijah zastopalo 23 učencev. Osvojili so 18 zlatih ter 3 srebrna priznanja. Duo Viher (Ana in Katarina Viher) ter Trio Poco a Poco (Lara Kramer, Ana Krošl in Bor Mihelak) so v kategorijah komorne skupine z godali in klavirjem poleg zlate osvojili še Posebno priznanje za najboljšo izvedbo slovenskega avtorja.

Posebno priznanje najbolj obetavnemu tekmovalcu v najnižji kategoriji tekmovanja je osvojil trobentar Anej Žikovšek, Domen Lampret pa je v kategoriji evfonij osvojil Posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe.

Kot je po tekmovanju povedal predsednik organizacijskega odbora tekmovanja v Celju in ravnatelj Glasbene šole Celje Simon Mlakar, so s potekom in izvedbo tekmovanja zadovoljni. 

Vsi dobitniki zlatih priznanj se bodo udeležili 46. državnega tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, ki bo potekalo od šestega do dvajsetega marca 2017 v gorenjski regiji.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 13,098 seconds.