I. gimnazija v Celju: 2 državna prvaka, 9 zlatih in 26 srebrnih priznanj v matematiki

08. 05. 2017 14:02

Dijaki I. gimnazije v Celju že tradicionalno na praktično vseh področjih posegajo po najvišjih mestih na državnem in mednarodnem nivoju. Letošnje šolsko leto pa si bodo gotovo zapomnili tudi po izjemnih uspehih v matematiki. Kar 5 dijakov se je uvrstilo na različna mednarodna tekmovanja, od koder so dekleta domov prinesle pohvalo s Evropske dekliške olimpijade, ki je bila letos v Švici.

Rekordno število dijakov pa se je uvrstilo tudi na državno tekmovanje v matematiki, ki je bilo 22. aprila v Velenju. Na tem tekmovanju so dijaki dosegli izjemen uspeh: Luka Horjak in David Opalič sta se uspela uvrstiti na dve veliki mednarodni matematični tekmovanji: na Mednarodno matematično olimpijado (Brazilija, julij) in na Srednjeevropsko matematično olimpijado (Litva, avgust). Uspeh je toliko večji, ker je Luka šele tretji Slovenec, ki se je v šestčlansko slovensko olimpijsko reprezentanco uvrstil že kot prvošolec.

Državnega tekmovanja se je sicer udeležilo rekordnih 35 dijakov, ki so domov prinesli 9 zlatih in 26 srebrnih priznanj. Z naslovom državnega prvaka sta se okitila Beno Učakar in David Opalič. ki sta prejela tudi 1. nagrado. Luka Horjak se je zavihtel na 3. mesto in osvojil 2. nagrado.

Na 6. mesto pa sta se uvrstila Vanesa Vrečič in David Zakšek, ki sta osvojila 3. nagrado. Zlato priznanje so poleg omenjenih osvojili še: Ana Opalič, Špela Polak (udeleženka mednarodnih tekmovanj), Timen Stepišnik Perdih (večkratni udeleženec mednarodnih matematičnih tekmovanj) in Maša Smajila (udeleženka mednarodnih tekmovanj).

Vir in foto: I. gimnazija v Celju

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 0,920 seconds.