Postopek proti Celjanom, osumljenim goljufij in oderuštva, dokončno zastaral

18. 03. 2014 10:15

sodisceProti celjskih goljufom je konec minulega leta zastaral postopek zaradi goljufije in oderuštva, v teku pa je še kazenski postopek zaradi pranja denarja in zlorabe položaja. Primer “celjskih goljufov” naj bi bil po prepričanju številnih na Hrvaškem voden veliko bolj velikopotezno in odločno kot v Sloveniji, hrvaški preiskovalci naj bi januarja letos zoper “poslovneže iz Celja” in njihove pomagače, ki so podjetništvo in pot do denarja razumeli na nekoliko svojevrsten način, vložili obtožni predlog, v katerem zanje zahtevajo zaporne kazni.

V Sloveniji pa so se po pisanju Siol. net postopki zaradi domnevno goljufivih ravnanj zavrteli nekoliko drugače, kljub dejstvu, da je primer domnevnih goljufov iz Celja na sodišče prišel leta 2008. Obtožnica je 12 oseb bremenila nečednih dejanj (pridobivanj tujega imetja, nepremičnin), a so se na obravnavah praviloma vrstile odsotnosti glavnih obdolžencev: Kocipra, Gradišnika in Romanića, ki bi jim moral družbo na zatožni klopi delati še Dejan Špeglič. Vsi naj bi bili v tujini.

Kociper, Gradišnik in Špeglič so se zaradi zgoraj napisanega znašli na Interpolovih straneh (mednarodna tiralica), a jih tujim policistom ni uspelo pridržati vse do sodnega (ne)epiloga. Slednje je tudi vzrok, da je primer konec lanskega leta zastaral, sodišče je po uradni dolžnosti oktobra lani izdalo sklep o ustavitvi postopka.

Več na Siol.net.

cista_norisnica_klik

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 0,814 seconds.