Festival Celjski grad z odprtjem poskrbel za pobeg v svet filmske glasbe (foto, video)

24. 06. 2018 20:51

V petek zvečer je v knežje mesto premierno vstopil festival Celjski grad, ki je pripravil prav posebno poslastico za ljubitelje filmske glasbe. V organizaciji Kluba študentov Celje je namreč poskrbel koncert filmske glasbe, s katerim je obiskovalce gradu v svet glasbe popeljal Policijski orkester.

Policijski orkester je pod dirigentsko taktirko Tomaža Kmetiča na Starem gradu poskrbel za pravi spektakel. Obiskovalce je namreč popeljal skozi barvit svet filmske glasbe, pri čemer so se jim na enkratnem prizorišču pridružili tudi solisti Raiven, Matej Haas na violini in Peter Firšt na trobenti. Za piko na i se je nastopajočim pridružili tudi plesni ansambel pod vodstvom koreografinje Aje Zupanec.

Večer filmske glasbe na Starem gradu Celje (foto: FB Festival Celjski grad).
Večer filmske glasbe na Starem gradu Celje (foto: FB Festival Celjski grad).

Celoten program je povezoval celjski igralec Alen Mastnak, ki je s hudomušnimi vložki tudi oznanil odprtje festivala Celjski grad. Žal jo je organizatorjem zagodlo hladnejše vreme, ki je nekatere tudi odvrnilo od prihoda. Obiskovalci koncerta pa so se lahko okrepčali ob topli pijači in se pogreli ob skladbah iz filmov Na svoji zemlji, Jara gospoda, Boter, Vojna zvezd, Skyfall itd.

Glasbo je spremljala tudi projekcija na grajskih zidovih, za katero je poskrbel vodilni slovenski oblikovalec luči David Andrej Francky. Glasbeno-vizualni spektakel je tako navdušil in postavil visoke standarde za nadaljnje dogodke v okviru festivala.

Večera filmske glasbe smo se udeležili tudi mi in nekaj melodij ujeli v objektiv.

Prav tako pa vam vabimo tudi k ogledu fotogalerije z dogodka.

Tina Ožvald

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
224 queries in 2,297 seconds.