Letni koncert Malega pihalnega orkestra GŠ Celje ob 20-letnici delovanja (foto, video)


V ponedeljek zvečer je v zavetju Celjskega doma potekal letni koncert Malega pihalnega orkestra Glasbene šole Celje ob 20-letnico delovanja. Ob tej priložnosti so se poklonili tudi obletnici 110 let javnega glasbenega šolstva v Celju in občinstvo popeljali skozi pester glasbeni repertoar.

20 let Malega pihalnega orkestra in 110 let javnega glasbenega šolstva v Celju

Glasbena šola Celje je v ponedeljek obeležila 20 let Malega pihalnega orkestra, poleg tega pa že celotno leto poteka v znamenju številnih obletnic. Ob tej priložnosti je postal nostalgičen tudi Simon Mlakar, ravnatelj Glasbene šole Celje. Posebej se je zahvalil vsem mentorjem, ki že vrsto let pripravljajo svoje učence na glasbeno pot in Jožetu Planinšku ter Mihi Lokovšku iz Doma sv. Jožefa, kjer bi dogodek moral tudi prvotno potekati, vendar se je zaradi slabe vremenske napovedi preselil v Celjski dom.

mali-pihalni-orkester-gs-celje-18

Pa nič zato, glasba je tam še toliko bolj odmevala. Mali orkester Glasbene šole Celje je pod dirigentsko taktirko umetniškega vodje Dejana Podbregarja ušesa obiskovalcev razvajal s skladbami, kot so Trumpet dreams, Libertango, I will survive, Mama mia itd. Ob tej priložnosti so imeli tudi okrepitve, ob čemer se jim je pri venčku Disney favorites pridružil solist Filip Vidušin na trobenti. Kot gost večera pa se je malemu orkestru na odru pridružil Otroški pevski zbor Glasbene šole Celje pod vodstvom Mojce Lipnik Vertačnik, ki je poskrbel za edinstveno vzdušje.

Večer je tako minil v znamenju dobre glasbe in mladih talentov, nekaj utrinkov s koncerta pa si lahko ogledate na spodnjem video posnetku.

Prav tako vas vabimo k ogledu fotogalerije z letnega koncerta Malega pihalnega orkestra.