Območna revija odraslih pevskih zborov “Zapojmo skupaj” 2018 v Celjskem domu (foto, video)

15. 05. 2018 01:41

V soboto zvečer je Celjski dom gostil kar dva koncerta v sklopu območne revije odraslih pevskih zborov Zapojmo skupaj. Glasba je tokrat združila pevske zbore iz občin Dobrna, Štore, Vojnik in Mestne občine Celje. 

Glasbeno obarvano dogajanje je povezovala Urška Majcen, srečanje pa je strokovno spremljala dr. Dragica Žvar, ki je ob koncu tudi podala pisno oceno nastopov zborov, najboljše pa je predlagala na regijsko revijo odraslih pevrskih zborov.

Po Celjskem domu so zadoneli vokali devetnajstih pevskih zborov.
Po Celjskem domu so zadoneli vokali devetnajstih pevskih zborov.
Dogodek Zapojmo skupaj je stkalo 19 pevskih zborov

Ob tej priložnosti so med zidovi Celjskega doma od 18. ure dalje odmevali Moški pevski zbor KUD Šmartno v Rožni dolini, Mešani pevski zbor gostincev Celje, Mešani pevski zbor Don Bosko Celje, Ljubiteljski pevski zbor Štore, Moški pevski zbor KUD Ljubečna, Pevsko društvo upokojencev Celje, Moško pevsko društvo Pod gradom Celje, Moški pevski zbor KUD Nova Cerkev in Ženski pevski zbor KUD Ljubečna.

Kasneje istega večera pa so se obiskovalcev Celjskega doma skozi glasbo dotaknili Moški pevski zbor Dobrna, Mešani pevski zbor Celeia Celje, Mešani pevski zbor Orfej, Celje, Moški pevski zbor KUD France Prešern Vojnik, Ženski pevski zbor Korona Dobrna, Moški pevski zbor PD Anton Bezenšek Frankolovo, Mešani komorni pevski zbor Celje, Mešani pevski zbor Forte Vojnik in Komorni moški zbor Celje Collegium vocale Celje.

Vsak pevski zbor je predstavil 3 pesmi, ki so po večini s seboj prinašale melodije slovenskega ljudskega izročila. Koncert je omogočil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ki skrbi za finančno podporo kulturnemu sektorju. Ob tem pa so nastopajoči dokazali, da je v Celju z okoliškimi občinami glasba že kako zakoreninjena.

Vabljeni k ogledu utrinkov območne revije odraslih pevskih zborov Zapojmo skupaj v spodnjem video posnetku.

Nekaj nastopajočih pa smo ujeli v elementu in jih ovekovečili v spodnji fotogaleriji.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
262 queries in 4,443 seconds.