22. slovenski dnevi knjige v Celju 2017: kaj bo dogajalo (video)


Tudi v Celju se bodo letos med 18. in 22. aprilom odvili slovenski dnevi knjige in sicer v že 22. izvedbi. Prireditve se bodo odvijale na več lokacijah, Osrednja knjižnica Celje in Knjigarna Antika pripravljata pester in zanimiv program. Slednjega je na sredini novinarski konferenci podrobneje predstavil solastnik knjigarne Antika Božo Mulej.

V Celju bodo v dneve slovenske knjige vstopil s torkovim odprtjem Knjižne tržnice pred mestnim kinom Metropol, ki bo trajala vse dni do sobote, 22. aprila, istega dne se bodo v dopoldanskem času v Osrednji knjižnici  Celje (OKC) odvila pravljična doživljanja ob mednarodnem dnevu knjig za otroke.

V sodelovanju s Celjsko kulturnico se bo v sredo, 19. aprila, ob 11. uri, v knjigarni Antika, odvila lutkovna predstava Zvezdica zaspanka v izvedbi lutkovne skupine Smolički Slovenija iz Društva za medkulturno sodelovanje Gallus. Ob 18. uri bo svoj prvenec Vlažne duše predstavil celjski knjižničar in pisatelj Mohor Hudej. Istega dne bo od 9. ure pa do 17. ure na ploščadi pred OKC potekal knjižni sejem Knjiga išče bralca, ob čemer bo potekala akcija brezplačna članarina v knjižnici za nove uporabnike. Ob 17. uri pa si bodo otroci v knjižnici pri Mišku Knjižku lahko ogledali lutkovno predstavo Zbudi se ribica.

Tudi letošnji slovenski dnevi knjige obljubljajo bogat in pester program.
Tudi letošnji slovenski dnevi knjige obljubljajo bogat in pester program.

V četrtek, 20, aprila, bo ob 10. uri v knjižnici pri Mišku Knjižku potekalo srečanje s pravljičarko Ljobo Jenče, ob 17. uri pa se bo na oddelku za glasbo in film odvilo predavanje z naslovom “Vprašanje resničnega v sodobnem času”.

V petek, 21. aprila, bodo poleg obeležitve svetovnega dne knjig obeležili tudi poseben vseslovenski dogodek Noč knjige. Izmed 350-ih dogodkov po Sloveniji bodo tudi v knjigarni Antika od 20. do 23. ure imeli prav posebno predavanje na temo protestantizma. Noč knjige bodo obeležili tudi v OKC, in sicer v Levstikovi dvorani od 18. ure dalje, kjer bo Gorazd Gorišek predstavil svojo knjigo Razširjena slovenska planinska pot

Več kot dovolj razlogov za obisk katere izmed prireditev. Dogajanje nam je podrobneje predstavil Božo Mulej, prisluhnete mu lahko tukaj:

 

sola-voznje-polsi-klik