Celjski mladinski center dobitnik državnega priznanja


drzavno-priznanje-mcc

Potem, ko je MCC Hostel prejšnji teden bil proglašen za hostel leta 2019, je Celjski mladinski center dobil novo priznanje.

Danes je namreč na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal Nacionalni posvet mladinskega sektorja. Posvet organizira Urad RS za mladino, skupaj z Mladinskim svetom Slovenije.

Prvi sklop je bil namenjen izvedbi raznih aktivnosti in podelitvi certifikatov za NPK za mladinske delavce. Omenjena podelitev je posebna iz dveh razlogov, zgodila se je prvič, pred tem NPK za mladinske delavce še ni bil podeljen in posebna čast je pripadla Celjskemu mladinskemu centru, saj je NPK prejela mag. Katja Kolenc, vodja projektov in mednarodne koordinacije.

V drugem sklopu Nacionalnega posveta smo imeli možnost razprave z izr. prof. dr. Tomažem Deželanom in dr. Jernejem Pikalom, podpredsednikom vlade in ministrom za izobraževanje, znanost in šport.

Za zaključek je sledila slavnostna podelitev državnih priznanj za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za leto 2019

drzavno-priznanje-1Letošnji prejemnik državnega priznanja za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju je postal Celjski mladinski center. Državno priznanje so prejeli za projekt mladinske izmenjave »E-ville skupnosti v boju proti sovražnemu govoru in radikalizaciji mladih«, ki je bila pripravljena kot odgovor na vse prisotnejši sovražni govor na spletu ter visok pojav radikalizacije mladih v Evropi.

Poleg aktivnosti, ki so se izvajale v okviru mladinske izmenjave, so udeleženci skupaj z mladinskimi delavci pripravili priročnik za mladinske delavce na področju preprečevanja radikalizacije mladih in negativna sporočila v lokalnem okolju spreminjali v pozitivna.

V dveh tednih je bil torej Celjski mladinski center obogaten s kar dvema priznanjema. V okviru vseslovenskega projekta Turistične zveze Slovenije “Moja dežela – lepa in gostoljubna 2019”, je namreč MCC Hostel na podelitvi priznanj prejel prvo mesto v kategoriji Mladinska prenočišča. Sedaj pa so iz Ljubljane v Celjski mladinski center prinesli še državno priznanje za dobro mladinsko delo.