Podelitev nagrad Barbare Celjske: priznanja za odličnost obetavnim mladim talentom (foto, video)

08. 06. 2018 02:07

nagrade-barbare-celjskeV torek zvečer je v dvorani Barbare Celjske v Knežjem dvoru potekalo slavnostno srečanje Rotary kluba Celje – Barbara Celjska. Ob tej priložnosti so letos že četrtič podelili Nagrade za odličnost Barbare Celjske.

Nagrade za odličnost Barbare Celjske v roke štirih perspektivnih dijakov in študentov

Nagrada za odličnost Barbare Celjske Rotary kluba Celje – Barbara Celjska je namenjena spodbujanju študija in kakovosti dela mladih na poti k visoko strokovnim znanjem. Cilj nagrade je negovanje etičnih in moralnih načel ter kulturnih in ustvarjalnih odnosov med učenjem in delom. Rotary klub Celje – Barbara Celjska tako vsako leto prepozna nadpovprečen uspeh dijakov in študentov, ki so v letošnjem letu prejeli nagrado v višini 1.000 oziroma 1.2000 evrov.

Rotary klub Celje – Barbara Celjska daje v okviru svojega poslanstva velik poudarek na podporo mladim. Predvsem želijo pomagati perspektivnim, nadpovprečno uspešnim mladim ljudem, ki bodo na svoji kasnejši življenski ali poklicni poti uporabili pridobljeno znanje in izkušnje za izboljšanje razmer in blagostanja v naši družbi. Tako so tudi na torkovem slavnostnem srečanju izpostavili štiri nadpovprečno uspešne mlade in jim podelili Nagrade za odličnost Barbare Celjske.

Prejemniki nagrad Monika Volarič, Sara Štorgel, Nik Skerbiš in Maša Smajila

Prejemniki so Monika Volarič, študentka tretjega letnika flavte na Univerzi za glasbo in umetnost na Dunaju. Kot vzorna dijakinja je zaključila šolanje na I. gimnaziji v Celju in nato opravila sprejemne izpite na prej omenjeni univerzi, ter bila sprejeta na študij kot ena izmed dveh v številni konkurenci mladih nadarjenih glasbenikov.

Tudi naslednja prejemnica nagrade, Sara Štorgel je študentka 3. letnika in kot pravi njen profesor na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, je ena najbolj talentiranih bodočih umetnic, ki trenutno študira na prvi stopnji umetniškega študija, smer slikarstvo, s povprečno oceno 9,45.

Tretji nagrajenec Nik Skerbiš je izjemen dijak z mnogo talenti in izjemnim kreativnim potencialom, ki ga, ne glede na svojo mladost, pametno in pridno razvija ter se z njim uveljavlja na številnih področjih. Med njegova najmočnejša področja pa nedvomno spada fotografija, ki jo je začel negovati že v osnovni šoli in jo nadgradil skoraj do popolnosti v svojih srednješolskih letih na Gimnaziji Celje – Center. Pohvali se lahko s številnimi nagradami in odličji z domačih in tujih natečajev. Pozimi je opravil sprejemne izpite na elitni umetniški akademiji Univerze v Južnema Walesu, v Veliki Britaniji, kjer bo nadaljeval svojo študijsko pot.

Prejemnica nagrade je tudi Maša Smajila, ki ima rada znanost, klavir, potovanja, spoznavanje novih kultur, šport, ljudi. V osnovni in srednji šoli je zbrala 17 zlatih, 16 srebrnih in 33 bronastih priznanj na področju matematike, logike, kemije, biologije, geografije, zgodovine, fizike, angleščine. Kot dijakinja I. gimnazije v Celju je vsa štiri leta šolanja zaključila z odličnim uspehom, brez ene prav dobre ocene. Na maturi je dosegla 33 točk in s tem postala najboljša zlata maturantka svoje generacije na šoli. Maša nadaljuje svojo študijsko pot kot študentka dentalne medicine.

Vsem mladim upom sta priznanje in nagrade podelila podpredsednik kluba Miran Gracer in sekretar Tomaž Fludernik, ob tej priložnosti pa sta pred goste povabila tudi izjemne posameznike, ki so kakorkoli prispevali k Rotary klubu Celje – Barbara Celjska. Dogajanje je tako minilo v znamenju uspehov in dobre volje, goste pa je v imenu Mestne občine Celje nagovorila tudi podžupanja mag. Darja Turk. Njen nagovor si lahko v celoti ogledate spodaj:

Prav tako pa ste vabljeni tudi k ogledu fotogalerije, v katero smo ujeli nekaj utrinkov s torkovega srečanja.

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
220 queries in 1,978 seconds.