Pomladni marec v znamenju rojstnega dne Citycentra Celje

03. 03. 2020 13:31

rojstni-dan-citycenter

Citycenter Celje bo pomladni marec obleležil z barvito paleto različnih dogodkov. Obiskovalci bodo deležni od razstav, do delavnic, vrhunec pa bo zagotovo nekajdnevno praznovanje rojstnega dne Citycentra Celje, med katerim bodo obiskovalci deležni bogatih nagrad.

ccc-citycenter-celje-logo

Marčevski vrhunec praznovanje rojstnega dne Citycentra Celje

citycenter-marecŽe od konca februarja se v Citycentru Celje odvijata dva dogodka. To sta promocija festivala Dnevi komedije Gledališča Celje in razstava »Srčne zgodbe malih borcev«.

Dnevi komedije so v 29-letni zgodovini tega festivala postali zaščitni znak kulturnega Celja. Vse informacije o največjem tovrstnem dogodku v celjski regiji in edinem festivalu v slovenskem gledališkem prostoru, ki ponuja pregled najboljših gledaliških komedij preteklega koledarskega leta, bodo v Citycentru na voljo do 10. marca 2020.

Ob svetovnem dnevu redkih bolezni pa so v Citycentru postavili razstavo »Srčne zgodbe malih borcev«, ki bo na hodniku Citycentra na ogled do 8. marca 2020.

V petek, 6. marca 2020 bodo v Citycentru Celje obeležili Dneve boja proti raku. Na ta dan bodo Strokovnjaki iz Območne enote Celje Nacionalnega inštituta za javno zdravje v sodelovanju z Zdravstvenim domom Celje pripravili informativno-svetovalni dogodkek, usmerjen v preprečevanje in zgodnje odkrivanje raka. Udeležence bodo seznanjali z Evropskim kodeksom proti raku, oziroma s splošnimi priporočili proti raku. Na preventivnih stojnicah bodo zainteresirane seznanjali z zdravo prehrano, samopregledovanjem dojk in mod na učnih modelih ter izvajali meritve krvnega tlaka in telesne mase z analizatorjem. Razdeljevali bodo tudi zdravstveno-vzgojna gradiva.

Tudi v četrtek, 12. marec 2020 bo v znamenju preventive. Obiskovalci bodo namreč deležni brezplačnega preventivnega merjenja tlaka in sladkorja v krvi. Meritve bo izvajalo Društvo ledvičnih in dializnih bolnikov iz Celja na Svetovni dan ledvic.

Istega dne, v četrtek, 12. marca 2020 ob 18. uri, bo v Citycentru Celje potekala tudi delavnica Cvetlična druženja. Na delavnicah se boste pod taktirko strokovnjakov naučili izdelati popoln šopek, pod katerega bi se podpisal vsak cvetličar. Delavnica bo potekala v cvetličarni Citycenter Celje (ob fontani nasproti Hervisa).

rojstni-dan-citycenter

Med 16. in 21. marcem 2020 pa bo Citycenter Celje v znamenju praznovanja svojega 14. rojstnega dne (pred tem je bil na tem istem mestu 11 let Center Interspar). Vsak dan praznovanja, med 16. in 17. uro, bodo obiskovalci Citycentra deležni tudi nagradne igre z bogatimi nagradami. Da bo praznovanje še bolj veselo, bo skrbel Radio Fantasy.

Stalnice: pravljične ure, lutkovne predstave, BIO in kmečka tržnica

Vsako nedeljo v mesecu so v Citycentru na sporedu Pravljične ure. Te so na sporedu med 10. in 11. uro, ko v Otroškem parku Džungla otroci prisluhnejo najboljšim pravljicam v Citycentrovi pravljični deželi. Spored nedeljskih Pravljičnih ur za marec najdete TUKAJ (klik).

oktober-citycenter-1Kot običajno se bo tudi mesec januar končal po okusu najmlajših. V nedeljo, 29. marca ob 13.00 bo namreč na osrednjem prostoru Citycentra Celje uprizorjena lutkovna predstava KLJUKEC v izvedbi Otroškega gledališča Marindolus Celje.

Lutkovne predstave so v Citycentru stalnica vsake zadnje nedelje v mesecu in zaznamujejo nedeljski obisk nakupovalnega centra. Otroke takrat v Citycentru brezplačno popeljejo v svet lutk in njihovih zgodb. Na osrednjem prostoru Citycentra se lutkovne zgodbe razživijo in dotaknejo naših najmlajših, ki spremljajo predstave v vse večjem številu.

Vsak četrtek v Citycentru gostujejo ponudniki na BIO tržnici. Vsi pridelovalci imajo certifikat BIO pridelovalca, ki ga tudi nenehno potrjujejo. Vabljeni torej po ekološko pridelane dobrote že ta četrtek.

Po četrtkovem BIO dnevu pa so v Citycentru Celje na kmečki tržnici prisotni ponudniki dobrot in izdelkov okoliških kmetij. Vsak petek torej ne pozabite iti po domače dobrote v Citycenter.

Podrobnosti o dogodkih si lahko pogledate v našem koledarju dogajanja v Celju (klik) ali na spletni strani Citycentra Celje.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
136 queries in 1,101 seconds.