Naslednji teden v Celju in Laškem mladinsko svetovno prvenstvo v rokometu za dekleta U-20


Od 22. junija do 3. julija bo Celje skupaj z Laškim gostilo mladinsko rokometno svetovno prvenstvo za dekleta U-20. Odločitev krovne Svetovne organizacije IHF, ki je med vsemi kandidati za to pomembno športno tekmovanje izbrala Slovenijo in mesti Celje ter Laško, je za CELJE velika čast in dobra priložnost za promocijo.

Predstavilo se bo 32 reprezentanc iz več kontinentov, tekme pa bodo v celjskih dvoranah Zlatorog in Golovec ter v laški dvorani Tri lilije.

Organizatorji na tekmah slovenske reprezentance pričakujejo okoli 1000 obiskovalcev, na vseh tekmah prvenstva pa jih skupaj pričakujejo 10 000. Vseh tekmovalk in tehničnega osebja je okoli 750 ter dodatnih 100 predstavnikov Svetovne rokometne zveze IHF.

Sklepne priprave pa je pričela tudi slovenska vrsta. Selektor Sebastjan Oblak je v Zrečah zbral 19 igralk.

Slovenske rokometašice so se na prvenstvo z veliko vnemo pripravljale že tekom klubske sezone.

V zadnjih tednih so slovenski organizatorji uspešno opravili še z zadnjimi formalnostmi, tako da je dober teden pred začetkom tekmovanja praktično vse pripravljeno za gostovanje največjega rokometnega reprezentančnega tekmovanja v Sloveniji. Po uspešno izpeljanih evropskih prvenstvih v preteklosti letošnje svetovno prvenstvo prinaša prav poseben izziv, saj se bo prvič v zgodovini mlajših rokometnih selekcij v boj podalo 32 reprezentanc.

Celoten razpored tekem in vse informacije o svetovnem prvenstvu do 20 let so na voljo na uradni spletni strani, ki je dostopna TUKAJ.

S sredo so v prodajo prišle tudi vstopnice, ki so dnevne narave in omogočajo ogled vseh tekem v na posamezen dan v posamezni dvorani. Po ceni 10 evrov si jo lahko zagotovite na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte (seznam prodajnih mest najdete TUKAJ) ter preko spleta na povezavi TUKAJ.