NK Celje zanika obtožbe o izogibanju plačila davka pri prestopu Mudrinskega

02. 07. 2022 08:45

Oče nogometaša Ognjena Mudrinskega, ki je bil tik pred prestopom iz NK Maribora v NK Celje, je obtožil celjski klub, da se je želel z izplačevanjem visoke plače Mudrinskemu preko dubajskega podjetja, izogniti plačevanju davkov v Sloveniji.

“Preprosto niso držali dogovora. Želeli so se izogniti obveznostim do države, izogniti se visokemu plačila davka. Od Ognjena so zahtevali, da del se mu del plače izplača na račun, ostalo pa prek podjetja v Dubaju,” je za Mozzart Sport povedal Radoslav Mudrinski, ki naj bi kot dokaz hranil vse anekse k pogodbi.

Vodstvo NK Celja se je že odzvalo na obtožbe, do odmevnega prestopa pa naposled ni prišlo.

V Sloveniji se za visoke dohodke močno poviša davek, zato naj bi v Celju Mudrinskemu mesečno uradno nakazovali le osem tisoč evrov, preostanek pa naj bi prejel njegov zastopnik. Po tem modelu plačila bi oče Mudrinskega, ki je tudi zastopnik nogometaša, prejel 200 tisoč evrov v obliki bonusov, 92 tisoč v obliki provizije in nekaj manj kot 80 tisoč evrov v obliki dohodnine, pisanje Mozzartsport povzema portal Sport Klub.

“Doma imam otroke, a meni bi oni plačali skoraj 400.000 evrov? Prek nekoga v Dubaju. Nisem želel v zapor. Hoteli so plačati minimalni davek na plačo osem tisoč evrov, ostalo bi pa prejel jaz, vse z razlogom, da bi prelisičili sistem. Pri tem nismo želeli sodelovati. Vztrajali smo, da je vse transparentno, saj smo se želeli izogniti težavam. Ne zanima me, kolikšen je davek v Sloveniji. To nas ni zanimalo,” je med drugim za Mozzartsport povedal Radoslav Mudrinski, oče in zastopnik Ognjena Mudrinskega.

NK Celje: lažne, škodoželjne in naravnost neokusne obtožbe

Odziv NK Celja na obtožbe Radoslava Mudrinskega “Danes so preko medijev v javnost prišle lažne, škodoželjne in naravnost neokusne obtožbe o podrobnostih pogajanj med klubom, Ognjenom Mudrinskim in njegovim zastopnikom. Izjavo, da naj bi klub želel izvesti plačila preko tujih držav, pri NK Celje najostreje obsojamo. Predvsem nas današnji medijski nastop zastopnika nogometaša, s katerim je bil klub v pogovorih, čudi, ker je ideja o neetičnem početju prišla z njegove strani. Njegov predlog je klub odločno zavrnil. To je bil tudi kamen spotike pri pogovorih, ki so zamrli pred desetimi dnevi.

Čustven odziv zastopnika, ki ga je sprožila objava videposnetka v medijih, gre razumeti, saj je nogometaš izgubil vse možnosti za dosego dogovora s finančnimi zahtevami, ki so bile na meji sposobnosti kluba, a to nogometašu v nobenem primeru ne daje možnosti, da bi z lažnimi izjavami lahko škodoval klubu.

Nogometni klub Celje je ustanova, ki se nikoli ni, se ne in se nikoli ne bo posluževala neetičnih, ilegalnih ali kakršnihkoli drugih prijemov in načinov delovanja, ki bi tako ali drugače škodovali nogometu. Tudi v prihodnje bo klub deloval v prid športu ter skrbel za razvoj celjskega in slovenskega nogometa.”

foto: NK Maribor

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,616 seconds.