Obnova dela starega mestnega jedra v Celju v polnem teku

12. 06. 2013 13:19

Staro mestno jedro Celja dobiva novo podobo. Prva faza obnove se bliža h koncu, gradbena dela pospešeno potekajo še na Prešernovi in Savinovi ulici.

Izvajalec, podjetje Mineral, d. o. o., je končal večino del na Krekovem trgu. Ponovno stoji kip Alme Karlin, uspešen je bil tudi poskusni zagon fontane konec minulega tedna. Obnova komunalnih vodov in finalih tlakov na Linhartovi, Lilekovi, Stanetovi in prvem delu Prešernove ulice do arkad, so zaključena. Položena je nova zvezda, ki s svojimi kraki ponazarja smeri neba.

Vodnjak, ki so ga med deli odkrili na Prešernovi ulici in na obodu katerega je vpisana letnica 1781, bo predstavljen nad finalnim tlakom skladno z navodili Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Celje. Izvajalec je že pristopil k pripravi terena, izdelavi oboda vodnjaka ter manjkajočih kamnitih elementov.

Trenutno potekajo dela na drugem delu Prešernove in Savinove ulice. Obnova dela starega mestnega jedra naj bi bila povsem zaključena v drugi polovici meseca  julija.

23. maja je potekel rok za oddajo ponudb za “Ureditev Glavnega trga in dela Stanetove ulice v Celju”, to je drugo fazo prenove starega mestnega jedra. Izvajalec gradbenih del še ni bil izbran. Na Mestni oblini Celje pričakujejo, da bodo odločitev o oddaji javnega naročila sprejeli v drugi polovici junija.

Vir in foto: MOC

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 3,710 seconds.