Podjetje Cetis najbolj varno podjetje, Stanislav Veniger pa najboljši korporativno-varnostni manager

21. 03. 2018 06:58

Pred dnevi je potekal dogodek s področja korporativne varnosti, »Dnevi korporativne varnosti 2018«. Ti potekajo v organizaciji Instituta za korporativne varnostne študije, ICS-Ljubljana in Slovenskega združenja korporativne varnostije.

Dogodek je združil vidne predstavnike gospodarstva, politike in stroke. Dogodka se je udeležilo več kot 200 udeležencev tako iz slovenskega kot mednarodnega okolja.

nagrajenec-cetis-mohar
Najbolj varno podjetje Cetis d.d.

Med nagrajenci sta bila tudi Celjan Stanislav Veniger in celjsko podjetje Cetis d.d..

»Dnevi korporativne varnosti« je mednarodna konferenca, ki predstavlja tematsko znanstveno in strokovno srečanje vseh, ki se srečujejo s problemi upravljanja varnostnih tveganj v sodobnem varnostnem okolju in poteka že deveto leto zapored.

Tako kot vsako leto, so tudi letos v okviru otvoritvene slovesnosti podelili prestižne nagrade »Slovenian Grand Security Award«, ki so jih prejeli najbolj izpostavljeni posamezniki in organizacije v letu 2017.

Med prejemniki prestižnih nagrad sta bila letos tudi celjsko podjetje Cetis d.d. ter nekdanji direktor Policijske uprave Celje in nekdanji generalni direktor slovenske policije, sedaj pa predstavnik podjetja Zavarovalnica Triglav d.d., Stanislav Veniger.

nagrajenec-veniger
Najboljši korporativno varnostni manager Stanislav Veniger (desno).

Stanislav Veniger je dobil nagrado za »najboljšega korporativno varnostnega managerja«, Cetis d.d. pa nagrado za najbolj varno podjetje. V imenu podjetja Cetis d.d. je nagrado prevzel predsednik upravnega odbora Marko Mohar.

Ostali prejemniki nagrad so še: Nagrada za »najbolj varno mesto« je prejela mestna občina Nova Gorica. Občina Trbovlje je zmagala v kategoriji »najbolj varna občina«. Nagrado za »najbolj inovativno varnostno rešitev« je prejelo podjetje Špica International d.o.o.. V kategoriji »najboljša knjiga s področja varnosti« je bila letos nagrada podeljena Boštjanu Videmšku. Časnik DELO je letos prepričal neodvisno komisijo in prejel nagrado v kategoriji »najbolj inovativna medijska podpora«.

Poleg podelitve nagrad v omenjenih kategorijah, pa je bila letos podeljena tudi posebna nagrada za življenjsko delo na področju korporativne varnosti, ki jo je prejel Dušan Dular iz podjetja Krka d.d..

Otvoritveno predavanje z naslovom »Pogled na izzive bodočega mednarodnega varnostnega okolja« je tokrat izvedel prof. dr. Ernest Petrič, svetovalec predsednika republike in bivši predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije.

Slavnostni govorniki so bili dr. Denis Čaleta, predsednik organizacijskega odbora, Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, mag. Miloš Bizjak, državni sekretar ministrstva za obrambo, mag. Sonja Šmuc, generalna direktorica GZS in Boštjan Šefic, državni sekretar Ministrstva za notranje zadeve.

Obrazložitev nagrad si lahko preberete TUKAJ (klik)

boksarsko-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
141 queries in 0,723 seconds.