Drevesna hiša kmalu z 20 tisoč obiskovalci


V nedeljo, 1. oktobra 2017 Drevesna hišica v celjskem mestnem gozdu praznuje drugi rojstni dan. Iz drevesne opazovalnice, kar je bilo njeno izvorno poslanstvo, je prerasla v odprti, univerzalni  prostor srečevanja. V svojih dveh letih ustvarjalnega življenja je obiskovalcem ponudila veliko različnih kreativnih delavnic, zunanjih ali notranjih koncertov, pesniških večerov, razstav in drugih oblik druženja. V sklopu druge obletnice pripravljajo pestro dogajanje v obliki delavnic in dogodkov. 

Skupaj z vsemi elementi mestnega gozda je Drevesna hiša postala znana ne le v Celju, temveč tudi po Sloveniji in v tujini, kot zaželena destinacija v okviru različnih oblik sonaravnega in kulturnega turizma. Hiša je tudi predmet posebne strokovne pozornosti od mednarodnih gozdarjev, biologov, ekologov, umetnikov ter arhitektov, ki so ji podelili že mnogo strokovnih priznanj. Vse bolj postaja zanimiva za obiske izobraževalnih institucij in zavodov ter nenazadnje tudi domačih in tujih turistov. V letu 2015 je bilo obiskovalcev 5703, v naslednjem letu 7614, letos pa je Drevesno hišo obiskalo 4973 ljudi.

Kaj vse se bo v sklopu drugega rojstnega dne dogajalo:

Nedelja, 1. oktober 2017

-ob 10. uri: delavnica Oblikovanja iz žice – primerno za otroke od 6 do 14 let. Prijave na 041 374 781 ali na [email protected]. V primeru slabega vremena se delavnica prestavi na soboto 7.10.2017 ob istem času.

-ob 16. uri: Predstavitev razstave Mesto z več odtenki zelene, avtorice Katarine Poiškruh. Namenjeno vsem starostnim skupinam. Razstava bo v Drevesni hiši na ogled do 15. oktobra letos. V primeru slabega vremena dogodek odpade.

-ob 17.00 uri: koncert citrarke Janje Brlec. Namenjeno vsem starostnim skupinam. V primeru slabega vremena se prireditev prestavi na nedeljo, 8.10.2017 ob istem času.

Sobota, 7. oktober 2017

-ob 15. uri: Glasbena pravljica in delavnica: Zlata jesen prihaja v gozd
Avtorska pravljica pripoveduje zgodbo o Zlati jJeseni, eni od štirih sester, ki živi v gozdu in ob svojem prihodu vedno prinaša posebne barve in melodije. Kaj lepega se dogaja jeseni? Skupaj bomo raziskovali ta čudoviti letni čas skozi glasbo.
V prvem delu srečanja otroci poslušajo pravljično pripoved, ki jo spremlja glasbena izvedba.
V drugem delu pa imajo možnost, da si podrobneje ogledajo inštrumente ter ob spremstvu pedagoga skupaj muzicirajo na preprosta glasbila in se naučijo pesem Zlate Jeseni.

Pravljica je namenjena otrokom od 4,5 leta starosti v spremstvu staršev in traja eno uro.

Vstop na dogodke je brezplačen, v primeru slabega vremena dogodek odpade